Cuba

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Cuba image

'Vamos!! Dwars door Cuba'

Cuba
Noord en Midden Amerika
Elkehuub

'Vamos!! Dwars door Cuba'

Cuba

Zondagochtend (13 juli 2008) zonder problemen vertrokken vanaf Frankfurt Flughafen op weg naar CUBA - Varadero!
Daar zonder problemen aangekomen...6 uur terug in de tijd! Dus de avond lag nog voor ons..daarom dus maar begonnen met een heerlijke mojito !!
Maandag lekker een stranddagje gehouden op het witte strand, onder de palmbomen (jullie snappen het wel!). Heerlijk beetje gerelaxed...
Dinsdag is het echte werk begonnen! Met de bus op pad richting Havana! Onze casa gezocht en gevonden, alleen hadden ze geen plaats voor ons, MAAR ze wisten wel wat anders! Nu hebben we een hele mooie casa met een vriendelijke hostess (alleen prijzig).
Gisteren onze voeten tot blarens toe kapot gelopen in het koloniale en zwoele Havana (Vieja). Wat een fantastische stad!!!
Beetje (lees:erg) vervallen gebouwen, maar je kunt zien dat het stuk voor stuk paleizen waren en eigenlijk nog zijn...
En natuurlijk de (live) muziek !!! Morgen gaan we met de bus opweg richting Vinales...

Na de drukte van Havana kwamen we vrijdagmiddag aan in Vinales! Een stadje met ongeveer 15.000 inwoners. Het staat bekend om de mogotes (kalksteenbergen). Het is hier allemaal erg trangilo...zaterdag te paard door het landschap getrokken...fantastisch, maar wat een zere kont na de tijd!
Zondag zijn we nog de hele dag met de familie van onze casa naar het strand geweest! Wat een belevenis, met 12 personen in een oude Ford !! Lachuh!!
Maandag 21 juli zijn we aangekomen in Trinidad! Weer heel wat anders! Onze casa is deze keer een koloniaalhuis van 200 jaar oud! We hebben al hele mooie foto's gemaakt, maar het is wel ontzettend toeristisch en ontzettend heet !

Op naar de volgende stad: Santiago de Cuba!!
Houten konten van het bus-zitten (12 uur) eindelijke aangekomen in Santiago, het is nacht en....wat een vuurwerk!!!
Een geweldig welkomstfeest...waarom? Morgen is het CARNAVAL...daarom!!! (bokverbranden maar dan vóór het carnaval).
Na wat geregel en heen en weer gescheur in een ouwe Lada eindelijk bij onze casa aangekomen, eerst maar eens slapen, want morgen gaat het echte carnaval los !!!
Overdag een beetje de stad bekeken, weer erg mooi, maar niet als Trinidad en Havana. 's Middags is er al carnaval op een braderie, beetje 'Boeskool is los', maar dan op Cubaanse wijze, DJ in de straat, Cubaanse Hip-Hop. Lekker relaxed een beetje rondgelopen, 's avonds onder genot van verschillende Cuba-Libre's de optocht gekeken, zoiets zouden ze ook maar in Oldenzaal moeten doen...
Volgende dag...tja: Kindercarnaval!
Nog een dag uitgerust en dan langzaam weer terug richting het Noorden van Cuba.
Over Santa Clara naar het strand aan de Noord-Oost kust: Caibarien!! Lekker naar de playa!!!
Ook nog een dag naar een Cayo (Brujas) geweest..wat paradijselijk!!! Beetje gesnorkeld en cocktails/bier drinken aan parel wit strand!! TOP!!
Na aldat genieten met de bus terug naar Varadero...waar ons avontuur dit keer begon!!!

Cuba is fantastisch en een echte aanrader !!

Foto's

31d60.jpg
31d60.jpg
Elkehuub
bca02.jpg
bca02.jpg
Elkehuub
9c19b.jpg
9c19b.jpg
Elkehuub