Westkust Costa Rica

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rio Tico Safari lodge

Westkust Costa Rica,
Costa Rica


Oké, ik val meteen maar met de deur in huis. Als ik op vakantie ga in het buitenland, zit ik niet te wachten op Nederlandse eigenaren van een accommodatie. Ik wil tenslotte het land leren kennen.

Toch plaats ik hier een tip over Rio Tico Safari lodge in Vergel de Punta Mala. Een lodge van het Nederlandse stel Kees en Miranda. Zij is reisagent voor Sawadee en Kees doet het werk met de klanten in de lodge. Het is een geweldige plek en de gastvrijheid is een vermelding waard.

De lodge ligt ideaal. Via een 'beeweg' kom je uiteindelijk uit bij de lodge. Op een 20 minuten rijden zit je in het Marina Ballena National Park waar je walvissen kunt zien, natuurlijk in het juiste seizoen. Je kunt ook met de kayak de mangroves verkennen of een tour doen naar Boruca indianen. Genoeg te doen.

De lodge ligt aan een rivier waar je kunt pootje baden. Op zo'n 50 meter van de lodge kun je zwemmen bij een watervalletje. Heerlijk genieten. Je slaapt in echte safaritenten. Elke tent is uitgerust met eigen douche en toilet. Je kunt voor je tent genieten op je eigen veranda van de vele natuurgeluiden.
Het ontbijt is heerlijk met vers fruit, geroosterd brood, pannenkoekjes. Je kunt eventueel lunchen, maar voor het avondeten moet je de lodge verlaten. Je kunt naar het tilapiarestaurant gaan aan dezelfde weg van de lodge. Als je het leuk vindt, kun je in de middag daar zelf je tilapia vangen in een van de kweekvijvers. Geen vis eter? Geen nood! Vlees is er ook!

Naast de tenten heeft Rio Tico ook een aantal kamers, maar als ik heel eerlijk ben, voel je je helemaal een met de natuur als je in zo'n tent slaapt en geniet van alle natuurgeluiden. Heerlijk, dat is echt vakantie. Tel daarbij de gastvrijheid op (en heerlijke smoothies bij de bar) en het is voor mij vakantie ;-)

Voor de tarieven kun je het beste kijken op de site http://www.riotico.com. Prijs is vanaf 45 dollar per nacht. Mailen kan ook naar info@riotico.com. Mocht je in de buurt zijn, raad ik deze accommodatie van harte aan.