Tortuguero

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De indrukwekkende stilte....

Tortuguero,
Costa Rica


Het natuurreservaat Tortuguero is een van de bekendste en populairste parken van Costa Rica. Het national park van Tortuguero vormt één van de mooiste stukken natuur van Costa Rica .
Sinds 1975 is Tortuguero een beschermd nationaal park, met een oppervlakte van zo’n 77.000 hectare. De verscheidenheid aan bomen, planten en wilde dieren is erg indrukwekkend.

Wij hebben hier in de buurt een aantal dagen doorgebracht en dit erg mooie park en meerdere malen op verschillende manieren mogen ontdekken.
Eén daarvan was een kano tour in de vroege ochtend door de mangrove bossen, geen motor, enkel een roeispaan en een gids. Met een bootje in het regenwoud.
Je hoeft alleen maar om je heen te kijken en te genieten van de flora en de fauna tijdens het ontwaken van de natuur. Maar ook die geluiden waren erg mooi.

Onze gids was een Canadese bioloog .
Een gids hoort en ziet veel meer en door zijn expertise kon hij veel vertellen.
Maar het ging met name om de stilte. Mooi om muisstil veel verschillende de dieren te zien.
Over de kanalen vaar je door de jungle en kun je kaaimannen, apen, leguanen, rivierschildpadden en heel veel vogels tegenkomen.

Een aanrader om meerdere malen te bezoeken, ondanks dat het veel toeristen trekt is het goed te doen en kom je deze bijna niet tegen in dit fantastische natuur gebied.