Puerto Limón

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cahuita Parque Nacional

Puerto Limón,
Costa Rica


Cahuita Parque Nacional ligt in Costa Rica aan de Caribische Kust.
Dit park is in 1970 gesticht om Costa Rica's grootste koraalrif te beschermen.

Het park beslaat op uit 1,067 hectaren land en uit 22,400 hectaren oceaan, wel duidelijk wat de voornaamste attractie van dit park is! De onderwaterwereld moet echt prachtig zijn. Ik geloof het, want ik kan niet uit eigen ervaring zeggen dat het zo is. De oceaan was te wild voor een snorkelexcursie toen wij er waren.

Maar niet getreurd want het stuk op het land is ook meer dan de moeite waard om te bezoeken.

We deden een wandeling door het park van 8 km, het grootste deel vlak langs het strand. De wandeling startte we bij de hoofdingang van het Parque in het relaxte dorpje Cahuita (je waant je in Jamaica, veel rastafaris!).

De wandeling door het ‘park’ was zweterig en vermoeiend maar vooral leuk. Wat een prachtige natuur en veel dieren gezien. Brulapen, kapucijneraapjes, heel veel brutale wasbeertjes , 4 luiaards, 2 slangen ( dankzij andere mensen die een gids bij zich hadden want die slangen zijn heel klein die zie je echt niet als je het niet weet), fregat vogels, vlinders en vooral veel dieren gehoord die we niet gezien hebben.

Aan het eind van de 8 km lange wandeling wachtte ons een restaurant waar we werden verwelkomd door een vriendelijke Tico (zo worden de Costaricanen genoemd) met de groet ‘ Pura vida!’. Het was ook echt even pura vida, wat waren blij dat we onze vermoeide, zweterige lijven even wat rust konden gunnen en de innerlijke mens konden verwennen.

Minder blij waren we toen we naar de bushalte snelde (zo goed als dat ging met onze vermoeide benen) voor de bus van 2 uur die ons terug zou brengen naar Cahuita. Ja we hadden nog 5 minuten....nou dat werd 1 uur en 10 minuten want de bus kwam pas om 5 over 3! Dat was iets minder Pura Vida!

Foto is op zijn best als je hem op vol formaat bekijkt :-) .