Vancouver Island foto's & tips

'513404' door jaapburgers '513404' door jaapburgers

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Zwarte beer met zalm

jaapburgers

In Campbell River kun je een bezoek brengen aan de Quinsam Salmon Hatchery. Dat hebben we niet gedaan, dus we weten ook niet precies wat we hebben gemist. Maar daar vlak achter stroomt een riviertje, waar het werkelijk wemelt van de zalmen. Er is een metalen wal (ik denk een soort sluis) achter. Toen wij er waren, was er een klein deurtje open, waar het water omlaag stroomde en waar de zalmen trachtten stroomopwaarts verder te komen, wat weinig zalmen lukte. Maar die plek was natuurlijk een paradijs voor beren, waarvan we er twee zagen. Die deden zich met speels gemak tegoed aan de zalmen. Kop in het water = raak.

'160039' door MauriceW '160039' door MauriceW

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Orka

MauriceW

Ongeveer 50 meter voor ons, haaks op hoe onze boot lag, dook deze orka op. Vervolgens dook zij weer onder om pal naast onze boot weer boven te komen. De tijd om dan je camera nog helemaal in te stellen is er niet meer dus dan maar op 'goed geluk'. Niet verkeerd gelukt vond ikzelf...

'498705' door neretslok '498705' door neretslok

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Bald eagle

neretslok

Schreef ik gisteren dat het met wildlife in het algemeen ietsje tegen viel in Canada, met de eagles was dat een ander verhaal. Ze komen veel voor en je ziet ze ook gemakkelijk. Zoals deze jongen, die wat grumpy kijkt, maar dat hoort wel bij adelaars vind ik. Wat betreft de autovakantie, je maakt hier een geweldige roadtrip. Iedereen die eerder dan wij in Canada is geweest en enthousiast terug kwam, heeft gelijk. Canada staat gelijk aan natuur met een hoofdletter N. Rust vooral ook. Een uitermate geschikt land voor een roadtrip. Dit land mag trots zijn op wat het is. Het is er uitermate plezierig en het is een avontuur om er rond te reizen. Rijden is bijzonder gemakkelijk in Canada, het verkeer is overzichtelijk, de wegen zonder uitzondering heel goed, evenals de accomodaties. En verder heeft Canada zo veel natuur dat je je blijft verbazen over zoveel schoonheid en wel iedere vijf minuten zou willen stoppen. Het land is wel relatief duur, zeker de attracties voor toeristen en dagjesmensen. Er zijn veel routes te rijden, een hele logische autoroute is Vancouver – Penticton – Revelstoke – Banff – Jasper – Clearwater – Whistler – Vancouver, waarna je een weekje Vancouver Island er aan toe zou kunnen voegen (bij Vancouver de ferry nemen, die er anderhalf uur over doet). De afstanden tussen al deze plaatsen onderling bedraagt maximaal 400 km. In Banff en Jasper zou je twee maal drie dagen moeten blijven om alles langs de beroemde Icefield Parkway te kunnen zien.

'484935' door vulture1960 '484935' door vulture1960

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Een spuitende Killer.

vulture1960

Als je op Vancouver Island bent wil je 2 wildlife dingen zien . Beren en walvissen beide is mogelijk . En ook een prachtige ervaring. Of je wat te zien krijgt is niet zeker. Maar ondanks dat een erg mooie tocht, Kan het je aanraden

'503262' door Lyske1980 '503262' door Lyske1980

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Tofino

Lyske1980

Tofino vond ik één van de leukste plekjes op Vancouver Island. Het is klein maar toch valt er ontzettend veel te doen. Er zijn diverse tours te boeken waarbij je walvissen en/of beren kunt spotten. Hierbij heb je grote kans om ook zeeleeuwen, otters en visarenden te zien. (Wolven zijn er ook maar die heb ik helaas niet gezien... ze zijn te schuw)

'342830' door nita92 '342830' door nita92

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Dampende Stellars

nita92

Tijdens een boottocht door de Johnstone Strait en de Blackfish Archipel op Vancouver Island varen we langs een kolonie Stellar zeeleeuwen. We konden ze al ruiken vanaf een afstandje. Dampend bij elkaar, ruziezoekend en al brullend om het beste plekje. De stellar of noordelijke zeeleeuw is de grootste van de “oorrobben” waaronder de zeeleeuw en de pelsrob. Pups hebben bij geboorte een bijna zwarte vacht. De meeste volwassen vrouwtjes hebben een bleekgele kleur op de rug. Bijna alle mannen blijven donkerder op de voorkant van de hals en borst, sommige zelfs een roodachtige kleur. Volwassen mannetjes hebben opvallende, breed voorhoofd en de nek. Het geluid van een Steller zeeleeuw is een laag gebrul en jonkies maken lammetjesachtige geluiden. Ze kunnen zo’n 20 tot 30 jaar oud worden.

'448781' door vulture1960 '448781' door vulture1960

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Zwarte beer zoekt...v

vulture1960

Prachtige ervaring in een bootje dobberen op zon 10 meter afstand van zo'n schoonheid. Het was een Indian summerdag, erg warm dus de beer zocht verkoeling. Hij was al een tijdje bezig geweest rotsblokken om te keren en om eten te zoeken. Beren hebben slecht zicht dus ondanks dat hij mij aankijkt ziet hij me niet. Ze hebben wel een goede neus dus hij zal mij wel geroken hebben :) Zwarte beren staan niet bovenaan de voedselketen. Alleen wolven zijn hun vijand!

'492442' door MKamman '492442' door MKamman

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Transient killer...wh

MKamman

We dachten vandaag beren te gaan zien maar niets was minder waar, we kwamen twee groepen orka's tegen! Een groep van 5 en 6 migrerende orka's trok langs de eilanden bij Campbell River en daar hebben we ons meerdere uren aan zitten te vergapen. Deze orka's zijn de soort die kleinere dieren opeten, in tegenstelling tot de resident killer whales die van vis leven. We zijn onwijs vroeg in het seizoen en hadden verwacht geen walvis te zuen, dus dit was echt een super verrassing! We vonden de eerste vier uur met Eagle Eye Adventures zo gaaf (en het weer was zo goed!) dat we besloten in de middag nogmaals mee te gaan. De eerste wildlife trip kostte CAD $110 (online geboekt) en voor $50 konden we nogmaals voor 4 uur mee. Dat hebben we ons geen twee keer laten vertellen! Op die trip wederom de orka's gezien, maar ook veel zeeleeuwen, zeehonden en zelfs nog twee humpback whales. Kortom: topdag gehad!

'496516' door hansdewildt '496516' door hansdewildt

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Verkoeling zoeken !

hansdewildt

Deze beer kwam heel nieuwsgierig op ons bootje afgezwommen. Hij kwam zo dichtbij dat we er een aardige foto van konden maken! Het was een leuke ervaring om in een bootje te zitten en dat ook zo’n beer verkoeling zoekt. Het was een zwarte beer, maar door het late zonlicht zou je dat niet zeggen.

'192526' door Hena '192526' door Hena

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Flying humback whale

Hena

Tijdens een killer whale watch tour in Telegraph Cove zwommen er al snel dolfijnen (dalls porpoises) om ons heen. Daarna kwamen de humpback whales in zicht. Een daarvan sprong 4 keer uit het water: 30 ton vis vloog letterlijk een fractie van een seconde door de lucht, awesome !!! Dat maakte goed dat we helaas geen orca's hebben gezien.

'498741' door vulture1960 '498741' door vulture1960

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Berenklauw

vulture1960

Een van de mooiste dingen die we gezien hebben, was de ontmoetingen met de zwarte beren. Je vaart met een zodiak tussen de eilandjes in de hoop dat je ze tegen komt. Gelukkig was dat zo. En dan kan je dit mooie beest observeren in zijn doen en laten! We waren vrij close. Maar hij had geen oog voor ons. Hij was net in het water geweest. De druppels parelen nog op zijn vacht en met zijn klauw was hij alweer rotsblokken aan het omgooien op zoek naar voedsel!

'501097' door WKerkhof '501097' door WKerkhof

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Zeesterren zoeken

WKerkhof

Laat in de middag, als het zonnetje niet meer zo hoog staat is het strand bij Tofino een heerlijke plek voor een mooie avondwandeling. Omgeven door hoge bomen is het echt een pareltje. Bij eb kun je ook nog eens zeesterren op het strand zien liggen in de prachtigste kleuren.

'360155' door nita92 '360155' door nita92

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

De beer is los

nita92

Ze zien er dan wel erg knuffelig uit, maar je moet er geen ruzie mee krijgen en zo sterk als een beer is dan ook niet voor niets een veelgebruikt spreekwoord.. Hij had net een lekkere zalm gevangen en opgepeuzeld en op weg naar zijn volgende hapje. Het verschil met de bruine beer: De grizzly heeft kleinere en rondere oren, heeft een duidelijke zichtbare hump op zijn schouder en grotere langere klauwen. Ook de snuit van de grizzly is totaal anders dan die van de bruine beer. Het was fantastisch en onvergetelijk om ze op veilige afstand te mogen aanschouwen De foto is gemaakt in British Colombia i.p.v. Vancouver Island (kan dit niet meer aanpassen).

'345088' door ISchuurman '345088' door ISchuurman

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Pacifisch Regenwoud

ISchuurman

In de Pacific Rim NP, heb je langs de lange stranden een Pacifisch Regenwoud lopen. Hoge bomen, veel bomen, varens, mos, stilstaand water, mist. Een vreemde plek, je kan er zelfs tussen kamperen. Dit is dan een van je uitzichten!

'459273' door vulture1960 '459273' door vulture1960

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Ghost

vulture1960

Ghost is een film uit 1990. Over een man die overlijd en als als geest zijn meisje probeert te waarschuwen voor het naderende gevaar. Voor de vrouwen was er de hunk Patrick Swayze, voor de mannen was er Demi moore! Deze fontein in Butchart garden ziet er ook spookachtig uit. Prachtige tuinen daar ! Een bezoekje waard

'513969' door neretslok '513969' door neretslok

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Stellers gaai

neretslok

De Stellers gaai eet een mix van planten en dierlijk voedsel. Hij komt voor in midden-Amerika en aan de westkust van de USA en Canada. Deze zit een beetje in de rommel, maar ja ik kon hem daar niet wegjagen natuurlijk. Bovendien is het zijn natuurlijke omgeving!

'513539' door jaapburgers '513539' door jaapburgers

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Grizzly

jaapburgers

Op dezelfde dag als waarop mijn vorige foto (beer met zalm) werd genomen, maakten we 's middags een grizzly tour vanuit Campbell River. Twee uur met een snelle boot naar een bijna onbewoond eiland, waar grizzlies voorkomen. De zwarte beren zijn daar allemaal door de grizzlies verjaagd. Er zijn prima plekken om de grizzlies te spotten, allemaal met een afsluitbaar platform voor als ze te dichtbij komen. Deze foto is vanaf een platform genomen, omdat de grizzly onze kant opkwam. Hij liep recht op de plek af, waar mijn statief nog stond. Maar hij gunde ons verder geen blik waardig. Fijn dat we digitaal kunnen fotograferen, want ik zou rolletjes tekort zijn gekomen!

'457693' door WKerkhof '457693' door WKerkhof

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Water spetters

WKerkhof

Vanuit Vancouver Island kun je een tocht maken op zoek naar orka's en walvissen. Je leert veel op de trip over deze magnifieke dieren, maar het hoogtepunt is natuurlijk ze te spotten! Deze orka zwom een tijdje met de boot mee, zonder indrukwekkende capriolen te maken, maar door het heldere water was hij toch goed te zien! Je ziet het water glimmen in het zonlicht op zijn vin!

'459137' door vulture1960 '459137' door vulture1960

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Erik of het klein...i

vulture1960

Erik of het klein insectenboek is een boek van Godfried Bomans dat verfilmd is. Het is een boek wat eigenlijk verplicht gelezen zou moeten worden op de lagere school. Het gaat over een 9 jarig jongetje bij wie de fantasie op hol slaat en dan beleefd hij allerlei avonturen in de insectenwereld. De foto laat de insecten en bloemen wereld van Butchart Gardens op Vancouver Island zien. We waren er op 10 september. De bloemen en planten en ook de insecten floreren daar bijna het hele jaar door om dat het er altijd mooi weer is. Wij vonden de tuinen zelfs mooier als van Keukenhof. Zeker een bezoek waard als je in de buurt bent! En neem je macro lens mee!

'515069' door jaapburgers '515069' door jaapburgers

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Nog een grizzly

jaapburgers

Tijdens onze grizzly excursie op een eiland (waarvan ik de naam niet meer weet) op twee uur varen van Campbell River, zagen we, op de terugweg naar de boot, nog een grizzly. Het begon al een beetje te schemeren, dus het fotograferen werd al lastiger dan bij de eerste. Opvallend, dat hij zo naarstig naar voedsel zocht, terwijl op de plek waar we de eerste grizzly zagen, de zalmen voor het opscheppen waren. Zowel dood als levend.

'510278' door neretslok '510278' door neretslok

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Drama Tofino

neretslok

We zijn geschrokken van het nieuwsbericht over het vreselijke drama voor de kust van Vancouver Island, bij Tofino. Een boot van Jamie's, die in Tofino prachtige whale watching tours organiseert, is omgeslagen en 27 mensen zijn in het water beland, waarvan 5 toeristen het niet overleefd hebben. Een drama, voor de mensen, het bedrijf en dit vriendelijke dorp. Wij hebben deze tocht ook gemaakt, enkele maanden geleden, en bij zo'n schitterende tocht denk je niet direct aan de drama's die blijkbaar ook kunnen gebeuren.

'483489' door vulture1960 '483489' door vulture1960

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Zonlicht, zee, wolken

vulture1960

We waren op weg naar Vancouver Island. We prpbeerden walvissen te spotten, maar helaas pindakaas. We vele mooie landschappen en vergezichten, heb me niet verveel op de boot!

'553150' door hamminga '553150' door hamminga

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Strathcona Provincial

hamminga

Op Vancouver Island kun je zeker nog weg van de gebaande paden en opgaan in de prachtige Canadese wildernis. Midden op het eiland vind je Strathcona Provincial Park, het oudste provinciale park van British Columbia (1911). Dit Provincial Park bestaat uit een ruig en waterrijk berglandschap en uitgestrekte wouden. Ook vind je hier de hoogste watervallen van Noord-Amerika, de Della Falls (440 m langs drie cascades) en het hoogste punt van Vancouver Island, de Golden Hinde (2197 m). Wij verbleven een paar nachten op een campground bij Buttle Lake. Hier kun je prachtig wandelen, kanoën en bij goed weer zwemmen. De rest van het park is pure wildernis, geschikt voor backpackers die graag in alle rust in de natuur verblijven. Je bereikt Strathcona vanuit Campbell River en de Comox Valley.

'517553' door vulture1960 '517553' door vulture1960

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Spuitende Orca's

vulture1960

Om 04.00 uur wakker, geen jetlag, maar het is de spanning van wat komen gaat, de jacht op de Orca's. . Om 07.30 staat onze bus klaar. we rijden naar Victoria om lekker te gaan ontbijten.. Om 09.15 uur zijn we present bij het kantoor. we moeten allerlei formulieren invullen en betalen. Om 10.00 vertrekken we. We hebben er allemaal zin in en kunnen niet wachten. We krijgen een heel pak aan. Het zit ontzettend warm. Maar op zee als je met een zodiak met 2 150 pk motoren 60 km per uur vaart kan het behoorlijk koud zijn. We zien er uit als Sumo worstelaars. ook muts en handschoenen gaan mee. We zitten met zijn 12 en op zo'n bootje. Dan begint de tocht. Rustig varen we de haven uit en genieten van de gebouwen vaartuigen en al het andere moois wat we zien. Al de boten en vliegtuigen staan met elkaar via de radio in contact met elkaar. Allemaal zoeken ze naar Orca's en geven dat aan elkaar door als ze wat zien! Eenmaal buiten de haven varen we met volle kracht de zee op! Ondanks dat het ongeveer 25 graden is ben je toch blij als je zo'n warm pak aan hebt. er komt bericht binnen op de radio. we varen er met volle kracht naartoe! vol verwachting. Iedereen zit gespannen te kijken of we Orca's zie. Maar helaas , vals alarm. Als we na een 1,5 uur nog niets hebben gezien, hebben we zoiets van. We gaan ze niet zien vandaag maar ondanks dat wel een erg leuk en mooi boottochtje! Dan kraakt de radio. er zijn Orca's,s gespot op 15 minuten varen afstand. Dat is wel de grens over en in de USA. We hebben zoiets van eerst zien en dan geloven. Full speed ahead! Na een kwartier zien we wat bootjes varen en prompt zien we de eerste vin of staart van een Orca's. De adrenaline stroomt door ons blood. De fotocamera's klikken voortduren. Dan zien we er 2 samen boven komen. Maar het is moeilijk te voorspellen waar ze boven komen , en voor je het weet zijn ze weer onderwater verdwenen. Met volle concentratie zit iedereen te kijken! Dan maakt een Orca's een sprong boven water. er klinkt een juichkreet in de groep! We genieten enorm! We blijven maakt klikken om het juiste moment te vangen! er worden veel kaartjes volgeschoten! Het was een grote groep Orca's met ook kleintjes erbij. Dan komt het punt dat we terg moeten naar de haven! Dat is jammer we hadden hier nog wel uren kunnen blijven! Op de terugweg zien we nog zeehonden. Wat een fantastische dag!