Vancouver Island Reviews

9

Categorie: Regio

Vancouver Island

baatjes was hier op 2018-06-30

We kwam een met de boot aan in Nanaimo en van daar doorreizen naar Ucluelet. Aangekomen in Nanaimo dacht ik echt waarom is iedereen zo lyrisch over dit eiland. Het was er druk op de doorgaande weg, nog drukker dan Vancouver. Maar naarmate we dichter bij Ucluelet kwamen werd het rustiger en mooier. Ucluelet is een klein dorpje gelegen op een landtong/schiereilandje met leuke restaurantjes en een klein vissershaventje. Je kunt vanuit het dorp de Wild Pacific Trail lopen. Een in totaal ruim 8 km lang pad langs de kust. Met het een mooie vergezicht na het andere. Sla ook het Pacific Rim National Park niet over. Dit ligt (voor een deel) tussen Ucluelet en Tofino. Je kunt hier wandelingen doen naar prachtige stranden en door oud regenwoud. Ook kun je vanuit Ucluelet of Tofino berentochten maken of walvistochten. Of je vliegt een stukje in een watervliegtuig. In Ucluelet was het gelukkig wat koeler dan in Nanaimo, door zeemist.
Koeler dan Nanaimo
Ucluelet minder toeristisch dan Tofino
Wild Pacific Trail te lopen vanuit Ucluelet
Ucluelet is goede uitvalsbasis voor Pacific Rim

Lange reis om er te komen
review geplaatst op 2018-08-02

8

Categorie: Regio

Vancouver Island

Natas86 was hier op 2016-08-31

Veel toeristen blijven maar enkele dagen tot maximaal een week op Vancouver Island. Ook wij hebben net geen hele week doorgebracht op Vancouver Island. Wat ons betreft echt veel té kort! Er is zo ontzettend veel te zien en te doen op Vancouver Island en er heerst een heel relaxte sfeer. Wij bezochten Vancouver Island in september, rond deze tijd heb je weinig last van massa's toeristen. Dit is ook de periode om zalm tegen de stroom van het water te zien zwemmen en springen; erg leuk gezicht.
mooie natuur
de plek om bultruggen, orka's, etc te spotten
grote kans dat je ook zwarte beren spot
relaxte sfeer

veel zwervers in grote steden
veel bomenkap
review geplaatst op 2017-04-28

8

Categorie: Regio

Vancouver Island

hansdewildt was hier op 2016-08-31

The Fairmont Empress (het meest bekend als The Empress) is een van de oudste en beroemdste hotels in Victoria. Het is gelegen op Government Street met uitzicht op de Inner Harbour. Het schitterende sprookjes hotel beschikt over 477 kamers, met de meeste ofwel uitzicht op de Inner Harbour of op de binnenplaats achter de tuinen van het hotel. Het heeft vier restaurants, waaronder The Bengal Lounge, die is ingericht in Victoriaanse tijdperk; koloniale Indische stijl. Om er een nachtje te slapen moet je wel een stevige prijs betalen, n.l. 350 dollar. Dat is pittig voor een overnachting in een hotelletje !
niet toeristisch
prachtige locatie
verwennerij

behoorlijk aan de prijs
review geplaatst op 2018-08-05

8

Categorie: Regio

Vancouver Island

neretslok was hier op 2015-05-31

Pacific Rim is het enige nationale park op Vancouver Island. Het hele eiland is gezegend met prachtige natuur, maar dit kleine stukje aan de westkust van het eiland is dan speciaal beschermd. Wat kun je er doen? Je kunt slenteren langs Long Beach, of een van de vele andere brede zandstranden, op zoek gaan naar spelende zeeleeuwen, zeehonden of schelpen. Je kunt hier hiken over een netwerk van trails. Orka's spotten tijdens een whalewatching trip of gewoon lekker wegdromen over het water van de Grote Oceaan. In de praktijk komen vooral de natuurliefhebbers en wandelaars, en de wielrenners en surfers hier. En mensen die beren, orka’s en adelaarswillen zien. In Pacific Rim heerst een aparte fijne sfeer, het is de streek waar je louter natuurliefhebbers en sporters vindt, en het landschap is bijzonder mooi. Het regenwoud is indrukwekkend. Door de vele regen die hier valt (3 tot 4 keer zo veel als in Nederland) is het hier heel dicht begroeid met van alles en nog wat: bomen, struiken en varens dicht op elkaar, alles overdekt met wilde slierten mos. Wij lopen de Wild Pacific Trail in Ucluelet, een dorp op 40 kilometer ten zuiden van Tofino. We lopen langs de ruige kust en soms door het regenwoud. Soms denk (hoop) je om de volgende bocht een beer tegen te komen, maar in de praktijk laten ze zich op dit soort - voor hen vrij ‘drukke’ - trajecten niet zo gemakkelijk zien. Tofino en Ucluelet zijn de twee dorpen hier, 40 km van elkaar verwijderd, waar je kunt slapen en goed kunt eten
Veel natuur
Nog vrij rustig

Redelijk lange rit er naar toe
Kan mistig of regenachtig zijn
review geplaatst op 2016-12-28

10

Categorie: Regio

Vancouver Island

saskiahamminga was hier op 2014-07-31

Tijdens onze rondreis met onze camper over Vancouver Island verblijven we een aantal dagen in het kleine en relaxte vissersdorpje: Telegraph Cove. Voor veel mensen ligt Telegraph Cove ver buiten de route maar voor ons was deze stop een van de hoogtepunten van onze reis. Het dorpje bestaat uit een verzameling rode houten huizen, een campground en een haventje. In dit haventje kun je uren vertoeven, zittend op een steiger, turend naar de bijzondere kwalletjes die langszwemmen in het water, je vergapen aan de enorme vissen die stoere vissersmannen aan land brengen en gewoon genieten van de ongerepte natuur. Bald eagles zweven boven je hoofd, een orca zwemt langs in de verte en de tijd lijkt stil te staan. Rust, natuur, aardige mensen en weinig faciliteiten. Vanuit hier maak je de mooiste tochten op zee, om orca's, walvissen en dolfijnen te spotten. Een heerlijk plaatsje om een paar dagen te vertoeven. Telegraph Cove heeft zo'n 20 inwoners en ligt aan de Johnstone Strait in het noordelijk deel van Vancouver Island in British Columbia, op ongeveer 210 kilometer ten noordwesten van Campbell River. In de zomer neemt het inwonersaantal van dit voormalige vissersdorp enorm toe. Vanuit dit dorp kun je prachtig kayaken en onder meer orka's en walvissen spotten.
Veel wildlife
Gemoedelijke sfeer
Kajakken op zee tussen de orca's
Kunnen vissen (op zalm bijv)
Ongerepte natuur

review geplaatst op 2016-08-29

10

Categorie: Regio

Vancouver Island

saskiahamminga was hier op 2014-07-31

Het landschap van Vancouver Island is wonderschoon. De enorme bossen, de bergen, de omliggende zee. Voor natuurliefhebbers is dit een geweldige bestemming, waar je veel wildlife zult zien (beren, vogels, herten, elanden, maar ook walvissen, zeeleeuwen en orca's), maar ook geweldig kunt wandelen. Ieder uitzicht weer lijkt een ansichtkaart op zich...Een van mijn favoriete plaatsjes op het eiland is Tofino, een schilderachtig vissersdorpje waar een relaxte "surfcultuur"hangt, waar je vele surfshops ziet en veel watersportmogelijkheden te vinden zijn. Vlakbij Tofino vind je Long Beach. Dit 10 km lange strand aan de ruige westkust van het eiland is onderdeel van Pacific Rim National Park. Het prachtige strand, vol aangespoelde, verweerde boomstronken, trekt jaarlijks vele stoere surfers. Dit wordt wel een van de beste surfplekken van Noord Amerika genoemd. Heerlijk om over Long Beach te wandelen en de surfers gade te slaan. De zee is te ruig en te koud om hier te zwemmen, maar vervelen zul je je hier niet...
Ruige en ongerepte natuur
Gezellige, relaxte dorpjes
Mooie ruime campgrounds
Veel, heel veel wildlife

Wisselend klimaat misschien? Verder geen minpunten :-)
review geplaatst op 2016-08-29

Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!

Praktische informatie