Vancouver Island

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Strathcona Provincial Park

Vancouver Island,
Canada


Op Vancouver Island kun je zeker nog weg van de gebaande paden en opgaan in de prachtige Canadese wildernis. Midden op het eiland vind je Strathcona Provincial Park, het oudste provinciale park van British Columbia (1911). Dit Provincial Park bestaat uit een ruig en waterrijk berglandschap en uitgestrekte wouden. Ook vind je hier de hoogste watervallen van Noord-Amerika, de Della Falls (440 m langs drie cascades) en het hoogste punt van Vancouver Island, de Golden Hinde (2197 m).
Wij verbleven een paar nachten op een campground bij Buttle Lake. Hier kun je prachtig wandelen, kanoën en bij goed weer zwemmen. En onze zoon vermaakte zich uitstekend met mooie stenen zoeken en speuren naar wildlife in de omgeving.
De rest van het park is pure wildernis, geschikt voor backpackers die graag in alle rust in de natuur verblijven. Je bereikt Strathcona vanuit Campbell River en de Comox Valley.

Canada is een geweldige bestemming om met kinderen rond te reizen; per camper (je eigen huisje op wielen) of bijvoorbeeld met een huurauto waarbij je overnacht in stoere blokhutten. Onderweg spot je wildlife langs de weg, je kunt gaan wildwater raften, kanoen of zwemmen in hot springs. Onze zoon wil ' als hij later groot is' in Canada gaan wonen...