Vancouver Island

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

The Butchart Gardens

Vancouver Island,
Canada


De Butchart Gardens op Vancouver Island werden in 1904 ontworpen door Jenny Butchart, de vrouw van een rijke cementfabrikant. De plaats waar ze de tuinen aanlegde, was eigenlijk een uitgeputte zandsteengroeve. Van de steengroeve zelf maakte ze een groot, met bomen omgeven meer. Een grote rots uit de oude groeve doet dienst als rotstuin. Van daar heb je een prachtig uitzicht.
De 55 are grote tuin is opgedeeld in verschillende kleinere tuinen: een rozentuin met meer dan 100 soorten en een Italiaanse tuin. De tuinen worden nog steeds uitgebaat door de familie Butchart.
Bron: take-a-trip.eu

De tuinen lagen op onze route vanaf Victoria naar Swartz Bay, waar we de ferry naar Tsawwassen namen. De planning was om de ferry van 14.00 uur te nemen. Om 13.30 meldden we ons vrolijk bij de ingang om tickets te kopen. Helaas: vol. Doe dan maar de volgende om 15.00 uur. Helaas, ook vol. Doe dan maar de volgende om.....17.00 uur. Kon nog net. Goede les: reserveer je tickets vooraf en op tijd. Swartz Bay - Trawassen is een drukke route.