Jasper NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Jasper NP image

Nationale Parken in de Rocky Mountains: Deel 6 (laatste) Jasper NP

Jasper NP
Canada
Kburgers1

Nationale Parken in de Rocky Mountains: Deel 6 (laatste) Jasper NP

Jasper National Park

Ons laatste Nationale Park van deze vakantie was Jasper National Park. Vanuit Banff NP rijdt je via de Icefield Parkway (Hwy 93) naar Jasper. Aan de icefieldparkway tref je veel toeristische trekpleisters als de Columbia icefields, Sunwapta falls en Althabasca falls. We zijn natuur bij allemaal even gestopt. Vanuit de Althabasca Falls kan je de Icefield parkway doorrijden naar Jasper. Je kan ook de 93A pakken. Deze weg is een stukje unpaved maar je hebt wel meer kans op wildlife!
Aan de 93A tref je Mount Edith Cavell. Dit is een mooie berg met een gletsjer waar je ook prachtig kan wandelen. Wij zijn daar niet heen gegaan omdat we geen pas hadden die ons toegang gaf tot de berg. Wil je Mount Edith Cavell bezoeken ga dan langs het visitor centre in Jasper. Zij reiken, vroeg in de ochtend, een totaal aantal toegangspassen uit om Mount Edith Cavell te mogen bezoeken.

Dag 1: We hebben Maligne lake bezocht. Je kan daar met een bootje het water op naar Spirit Island. Een groepje bomen in een eiland op het water. Het is een toeristische trekpleister en ondanks dat het groepje bomen fotogeniek is vond ik het boottochtje veel te duur. Bij Maligne lake kan je ook 2,6 mile naar Moose lake wandelen. Daar heb je kans op elanden. Helaas hebben wij niets gezien. Maar ach wij hadden deze vakantie ondertussen al 12 elanden gezien. Terug van Maligne lake zijn we bij het prachtige Medicine Lake gestopt en bij Maligne Canyon. Al deze bezienswaardigheden liggen aan de maligne road. Op deze weg heb je in Jasper ook het meeste kans op beren. Overdag zagen we geen dieren maar later op de avond rond een uur of 21.00 toen we wederom deze weg reden zagen we los van elkaar 2 zwarte beren. Een liep langs de auto op. En omdat alle auto’s stil stonden stak hij ook gewoon maar even de weg over. Hoe fantastisch is dat!

Dag 2: We wilden vandaag de Skytram nemen om het uitzicht over Jasper NP te gaan bewonderen. Echter tipte onze hostes ons erop dat we ook naar Old Fort Road konden gaan. Dit hebben we gedaan. Je kon daar een berg op lopen (eerst trappen en dan gravel) en vanuit daar hadden we gratis een prachtig overzicht over Jasper NP. Vervolgens zijn we naar Patricia Lake en Pyramid Lake gereden. Deze meren zijn een stuk minder toeristisch maar net zo mooi. Ze liggen vlakbij het dorp Jasper.

De volgende dag zijn we uit Jasper NP vertrokken. Na alle 6 nationale parken zijn we nog doorgereden naar Wells Gray Provincial Park en vervolgens zijn we afgezakt naar Seattle. Daar in de buurt hebben we nog genoten van Orka’s!

We kijken met veel plezier en dankbaarheid terug op alle nationale parken (Rocky Mountains NP, Grand Teton NP, Yellowstone NP, Glacier NP, Banff NP en Jasper NP) in de grote indrukwekkende Rocky Mountains. We hadden nooit verwacht zoveel wildlife te treffen en zoveel mooie natuur. We raden iedereen aan de Rockies te gaan bezoeken!

Foto's

f8ba5.jpg
f8ba5.jpg
Kburgers1
e252f.jpg
e252f.jpg
Kburgers1
d9f12.jpg
d9f12.jpg
Kburgers1

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Nationale Parken in de Rocky Mountains: Deel 6 (laatste) Jasper NP"

  • profile image comment
    Door Corriedewinter• geplaatst op 02 Aug 2017 | 17:23:21

    Gefeliciteerd met deze serie!

    Bericht aangepast op 08:11:38