Icefields Parkway

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Icefields Parkway image

Wegbrengspecial Camper Canada…

Icefields Parkway
Canada
Jan10e

Wegbrengspecial Camper Canada…

Met deze kreet kreeg ik de aanbieding binnen om een spiksplinternieuwe camper van Toronto naar Vancouver te rijden. (Dit blog betreft mijn plan om heel Canada te doorkruizen. Omdat de Icefield Parkway het absolute hoogtepunt is geweest van de reis kies ik dat in het keuzemenu) Nu had ik zelf nog niet aan Canada gedacht als bestemming. Australië en Nieuw Zeeland staan hoger op het verlanglijstje. Maar goed, toch maar eens nader bekijken. Vrienden hadden dit al eens in de USA gedaan en waren er heel enthousiast over. De campers ‘vlogen’ blijkbaar over de toonbank, want bij navraag waren er al campers ‘uitverkocht’. Snel contact gezocht met vrienden in Zuid Afrika die ons vorig jaar hadden laten weten dat ze nog wel eens een keer naar Canada terug zouden willen en dan vooral de Rocky Mountains. Knoop doorgehakt. Twee stellen, twee campers. De boel geboekt. Vluchten naar Toronto en vanaf Vancouver retour. Normaal gesproken boek ik geen half jaar van te voren. Dus heb snel plannen moeten smeden hoe het verder in te vullen. In Toronto zeker een vriendin opzoeken en natuurlijk naar Niagara Falls. En dan? Welke route? Wat gaan we zien? Beren! Moose! Nu we toch aan die kant van de wereld zijn… Inside passage? Vancouver Island en Victoria? Alaska? We hadden nog een kleine twee weken ‘over’ nadat we de camper inleveren. Na wikken en wegen hebben we gekozen voor een aansluitende cruisetour Alaska. Dit houdt een landarrangement in vanuit Anchorage naar Fairbanks gevolgd door een cruise zuidwaarts van Anchorage naar Vancouver. Zodoende nog een enkele vlucht nodig van Vancouver naar Anchorage en voor de ESTA formulieren hadden we ook nog een adres in Anchorage nodig, dus dat hotel ook maar gelijk geregeld. Zo. Het grove plan was nu klaar en geregeld.

Ik herinner me nu nog een opmerking van een dame van het Canadese toeristenbureau tijdens de vakantiebeurs…. Adviseert ons om vanuit Vancouver camper te huren en een drieweeks rondje in British Columbia en Alberta te maken, niet wetende dat wij al geboekt hebben. Toen we dat kenbaar maakten zei ze: No way… That is too much! Nobody does that! That is boring! Go through the US then… it at least will save you on petrol… Mijn partner en ik kijken elkaar aan… Daar ging het ons nou juist om. Wij gaan juist wel dwars door Canada van Oost naar West…! Wij hebben een missie te vervullen… Een nieuwe camper heel inleveren in Vancouver en ondertussen zoveel mogelijk van het moois van Canada genieten. (echter… wat er tussen Toronto en Vancouver lag, daar had ik nog geen idee van… ja, de Rockies met Banff en Jasper… maar verder?)

Ben lekker gaan overwinteren in Zuid Afrika, ben kleine drie weken tussendoor nog thuis geweest. Dus van een degelijke voorbereiding verder niet echt sprake geweest.

Voor de eerste 3 nachten Toronto kort voor vertrek toch nog autohuur en hotel geboekt. Daarna op 28 april de campers ophalen. Deze moeten op 22 mei in Vancouver ingeleverd worden. De uitrusting en 5000km zijn inbegrepen. Verder nog geen vaste route uitgestippeld. Er is trouwens standaard een eigen risico van €1000 per camper en er zijn ook uitzonderingen op de ‘fully insurance’ en aangezien we in Zuid Afrika ook al een kostbare voorruit hebben moeten laten vervangen hebben we hier in NL een aanvullende verzekering voor de campers afgesloten.

Heb mijn koffers gepakt voor een voorjaarscamperreis door Canada en een Alaskacruise. Sportieve winterkleren (rekening houdend met vriesweer en sneeuw) en een wat meer deftig pak dus.
Ah ja… natuurlijk nog een reisgids Canada en Alaska. Daar had ik nog wel in zien staan dat het toeristenseizoen in Canada en Alaska pas begint zo rond de 3e week van mei… vanaf het long weekend waarin Victoria day wordt gevierd. Dat dan de pas de toeristische bezienswaardigheden en de campings open gaan… Oeps… zijn we zo’n 4 weken te vroeg… wat zou dat voor ons voor gevolgen kunnen hebben? Logisch wel, want de campers moeten natuurlijk voor het officiële toeristenseizoen in Vancouver zijn. Dat had ik zelf ook nog wel kunnen bedenken…

Als laatste nog scheidsrechtersfluitjes in de handbagage gestopt om ons de beren van het lijf te houden… je moet namelijk lawaai maken om ze af te schrikken.
Of we die ook daadwerkelijk nodig hebben gehad?
Wordt vervolgd.

Foto's

8d7b4.jpg
8d7b4.jpg
Jan10e
97bdb.jpg
97bdb.jpg
Jan10e
8d7b4.jpg
8d7b4.jpg
Jan10e
59edb.jpg
59edb.jpg
Jan10e
59edb.jpg
59edb.jpg
Jan10e
bc3cf.jpg
bc3cf.jpg
Jan10e
bc3cf.jpg
bc3cf.jpg
Jan10e
97bdb.jpg
97bdb.jpg
Jan10e
97bdb.jpg
97bdb.jpg
Jan10e
59edb.jpg
59edb.jpg
Jan10e
59edb.jpg
59edb.jpg
Jan10e