Rocky Mountains foto's & tips

'78865' door SaskiaG '78865' door SaskiaG

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Moraine Lake

SaskiaG

Misschien nog wel mooier dan Lake Louise

'460416' door vulture1960 '460416' door vulture1960

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Banff, the valley

vulture1960

Mooi met de gondel naar boven in het ski gebied van baff in alle 4 de richtingen echt een prachtig uitzicht ! Mooi gebied veel te doenzoyel in de zomer als in de winter

'207430' door woodstock '207430' door woodstock

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Medicine Lake + wapit

woodstock

Dit edelhert ( of wapiti, of elk) stond bij Medicine Lake in British Columbia en bleef gelukkig ook een poosje staan om ons terwille te zijn met onze fototoestellen!

'486800' door vulture1960 '486800' door vulture1960

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Meertje bij Whistler.

vulture1960

Als je ooit in Whistler bent en je hebt de mogelijkheid een helikopter vlucht te maken, dan kan ik dat aanraden . Voor ongeveer 200 euro per persoon kan je 39 minuten vliegen en voor 100 euro ongeveer 12 minuten! Wij vlogen 39 minuten we waren met zijn 3en. Er kunnen er 6 in de Helikopter! Je mag ook voorin zitten naast de piloot. Ik heb de eer aan de dames gelaten ik was toch bezig met foto en film. Je maakt ook een landing op de Gletsjer als dat mogelijk is. Dat beslist de piloot. Wij deden dat niet we landen bij een lake. Erg aardige piloot. Hij vloog ons zelfs wat langer. En we zijn ook nog ongeveer 30 minuten in en om het meertje geweest. Alles bijelkaar een tocht van ongeveer 80 minuten. Aande zijkant kunnen de raampjes open ze zittel wel laag maar je kunt wel goed foto's maken. Je wordt gehaald en gebracht vanuit je hotel dat is in de prijs begrepen. Boeken kan je bij http://www.whistler.com/activities/helicopter-tours/

'485781' door hansdewildt '485781' door hansdewildt

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Zweven boven een...af

hansdewildt

De Glacier Skywalk is Jasper's nieuwste attractie sinds april 2014. Op de Glacier Skywalk kun je over een 400 meter lange loopbrug lopen. Een excursie die je zeker niet mag missen, want je loopt over glas, maar het gevoel is alsof je zweeft boven een enorme afgrond. Eerst is het toch wel even schrikken, want je ziet mensen blokkeren als ze hun eerste stap op de skywalk zetten. Je weet, dat alles wel OK zal zijn; er staan immers tientallen mensen. Toch zijn er die terugdeinzen en van een afstand "genieten". Het hele idee is spectaculair, het uitzicht geweldig, maar je loopt wel over een glazen vloer en als je naar beneden kijkt voelt het toch een beetje raar……. Het is zeker een geweldige ervaring ; een adembenemend uitzicht over de Sunwapta Vallei zowel in de verte als in de diepte door de glazen vloer.

'198317' door woodstock '198317' door woodstock

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Zwarte beer

woodstock

Deze beer kwam heel nieuwsgierig op ons bootje afgezwommen. Hij kwam zo dichtbij dat we ons uit de voeten moesten maken! Een prachtige ervaring

'458307' door HenkVanetie '458307' door HenkVanetie

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Banff National Park

HenkVanetie

Na al het mooie geweld van de Noordelijke Staten in Amerika, zoals Teton, Yellowstone en Glacier NP gingen wij richting Banff NP in het zuidwesten van de staat Alberta. Wij hebben o.a. een boottocht gedaan op Lake Minnewanka. Tijdens de route kom je dit soort panaroma's tegen. Prachtig !

'487758' door hansdewildt '487758' door hansdewildt

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Grizzlybeer !

hansdewildt

Door het plotselinge koude weer waren er al veel beren de bergen in getrokken. Een enkele beer liep nog zo maar langs de weg en dat op onze eerste dagen in Canada. Wat indrukwekkend om te zien, zo’n groot en sterk dier die ons volledig negeerde en op zoek was naar de rode bessen die nog spaarzaam aan de struiken zaten. Goed dat je met je camera dit prachtige dier zo close kunt krijgen, want de afstand was echt wel een stuk groter. Gelukkig was deze beer erg traag, waarschijnlijk omdat hij wat ouder was. Een grizzlybeer kan op zijn achterpoten staand een hoogte van 3 meter bereiken en tot 600 kg zwaar worden. De bouw van de beer is gericht op het zoeken en graven naar voedsel in de grond. De grizzlybeer heeft een zeer kenmerkende grote uitstekende spierbundel tussen de schouderbladen, die hem veel kracht in de voorpoten oplevert. Ook de nagels van de grizzlybeer zijn scherp en lang (zo'n 10 cm), en geschikt om in de aarde mee te wroeten. De snuit van de grizzlybeer is vrij lang en heeft een gebogen vorm. De oren zijn vrij klein en rond. De grizzlybeer houdt in de winter een soort van winterslaap. De beer trekt zich voor enkele maanden terug in een hol, vaak op berghellingen boven 2000 meter, dat slechts één à twee meter in de grond is uitgegraven en waar de beer precies inpast. Gedurende deze periode teert de beer in op zijn vetvoorraad.

'516030' door JoshuaX '516030' door JoshuaX

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Sereen

JoshuaX

In de buurt van Banff is Cascade Pond een perfecte plek om dwars op de 15 km lange en 3 km hoge Mount Rundle te kijken, waarbij je de aparte vorm van deze berg mooi kunt zien. Als je er om een uur of 9.00 's ochtends bent ligt het kleine meertje er rustig bij voor een mooie reflectie. Je kunt in een half uurtje rond het meer lopen, waarbij je zo vroeg zowat struikelt over hertjes en eekhoorns die om die tijd nog ongestoord rondlopen. Een echt heerlijk serene plek om je dag te beginnen. Heel graag volledig openen.

'508226' door Lyske1980 '508226' door Lyske1980

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Banff

Lyske1980

Vanaf 't toeristische maar gezellige plaatsje Banff kun je een eenvoudige wandeling maken naar de 'Sundance Canyon'. Volgens de legende hielden de Stoney indianen hier vroeger hun geheime ceremoniële Zonnedans. De canyon stelt niet veel voor, maar je loopt wel langs de prachtige 'Bow River' en eindigt dan in een bos waarbij je uitzicht hebt op de bergen. Een aanrader dus. (wel oppassen voor beren :-))

'449849' door vulture1960 '449849' door vulture1960

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Helikopter view op de

vulture1960

In Whistler hebben we een helikoptervlucht gemaakt! Met zijn 3en. Prachtige ervaring, Zoveel te zien dat je niet weet waar je moet kijken. Vlak langs een gletsjer gevlogen en over een aantal meertjes. 200% genieten en we kunnen weer iets van onze bucketlist wegstrepen.

'448655' door vulture1960 '448655' door vulture1960

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Herfst - Medicine...

vulture1960

Het meer ligt in Jasper NP in Alberta. Het meer is 7 km lang. Het wordt gevoed door water van de gletsjer Een typisch Canadees meer waar in de zomer niks vreemds aan te zien is. Echter verdwijnt het water in de herfst en in de winter. Het water wordt de grond opgezogen waardoor er van het meer niks overblijft. De eerste herfstkleuren en de laaghangende bewolking zorgen voor een mooi sfeertje!

'445517' door jorntgerritsen '445517' door jorntgerritsen

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Idyllisch Spirit...Is

jorntgerritsen

Spirit Island is een klein idyllisch eilandje middenin Maligne Lake. Voor ons is dit het mooiste plekje van onze reis geweest. Wij bezochten deze plek tijdens een speciale 'through the lens' tour. Deze through the lens tour heeft 3 voordelen. - Eerste voordeel is het tijdstip van deze tour, hij vertrekt om half 5 waardoor je het mooiste licht van de dag hebt - Tweede voordeel is dat je 6x zo lang op het eiland mag verblijven. Een uur in plaats van de 10 minuten tijdens een normale tour. Dat betekende ook 6x zoveel tijd voor mooie foto's :) - Het derde voordeel is dat er tijdens deze tour veel minder mensen meegaan, omdat hij duurder is is dan tijdens de normale tour. Zo waren wij maar met z'n vijven tijdens deze tour. Dit maakt het eiland veel meer idyllisch dan tijdens een 'gehaaste' normale tour.

'401658' door nita92 '401658' door nita92

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Spirit

nita92

Spirit Island is een klein eiland aan de zuidkant van Maligne Lake in Jasper National Park. Volgens de mythologie van de first nations dankt Spirit Island haar naam aan twee jonge geliefden uit rivaliserende stammen die elkaar ontmoetten op dit kleine eilandje. Toen de vrouw het uiteindelijk opgebiecht had aan een van de leiders van haar stam, mocht zij hier nooit meer terugkeren. Een gebroken hart !! Haar geliefde keerde nog vele malen terug naar het eiland, waar hij uiteindelijk stierf. Volgens de legende waart zijn geest er nog altijd rond. Ik heb hem er niet gezien, maar betoverd was ik zeker door de schoonheid van deze plek.

'525106' door JoshuaX '525106' door JoshuaX

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Vrijheid

JoshuaX

Ik snuffel wat rond in een tweedehands boekhandeltje in de plaats Canmore, typisch iets waar je tijd voor neemt als je twee maanden op roadtrip bent door de Canadese Rocky Mountains. En daar zie ik ineens een fotoboek van George Brybycin, een bekend fotograaf en voorvechter voor uitbreiding van het aantal Nationale Parken in Canada. In zijn boek zie ik foto's van Peter Lougheed Provincial Park, een natuurpark dat op niemands reisschema staat. Ik heb niet echt een reisschema, we zijn flexibel met onze auto, en dit zijn de onbekende pareltjes waar ik naar op zoek ben! De volgende dag rijden we er al vroeg naar toe en nemen vanaf highway 1 de weg 40 richting Kananaskis Country waar het park deel van uitmaakt. Als we de grens van het park binnenrijden, zien we een Grizzly beer aan de kant van de weg bessen eten, struik na struik. Er is hier verder niemand, we keren op de weg en zitten eerste rang een tijdje te kijken. Dan rijden we door en cirkelen tussen duizenden sparren, en hier en daar een wapiti-hert, naar een parkeerplaats. Hier zou het Kananaskis Lake moeten liggen, waarvan ik prachtige foto's heb gezien in het fotoboek van George. We klimmen een natuurlijke dam aan de rand van de parkeerplaats op en daar zien we het liggen. Wat een gevoel van vrijheid overvalt me daar aan de rand van het meer dat nog mooier is dan ik had durven denken toen ik daar in de boekhandel stond. Werk, zorgen, het dagelijkse leven, ze zijn definitief verdwenen. We nemen de tijd en gooien relaxed steentjes in het immense meer, kijken wat het effect is op de weerspiegeling, voordat we verder op ontdekking gaan. En dat is precies wat voor mij een roadtrip zoals deze geslaagd maakt, opgaan in avontuur, ontdekkingen doen, zonder vast reisschema, een volkomen gevoel van vrijheid. George, dank voor de tip!

'511219' door adelheid '511219' door adelheid

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

3 Sisters Sunrise

adelheid

De plaats Canmore is een populaire overnachtingsstek in de Canadese rockies. Het ligt dicht bij Banff en net buiten het Nationale Park, waardoor de prijzen heel wat redelijker liggen dan in Banff zelf. Deze foto heb ik 's ochtends vroeg genomen vanaf het balkon van onze accommodatie. Geen slechte plek dus.

'522680' door JoshuaX '522680' door JoshuaX

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

De IJslijn

JoshuaX

In Yoho National Park verbleven we in het plaatsje Field, bij een vrouw die als Park Ranger op het visitor center werkte. Haar man was van Franse afkomst en bleek de trails in Yoho te onderhouden. Waar wij met een rugzakje lopen, liep hij met electrische zagen en ander materiaal, samen met zijn compagnon. Tsja, met een auto kun je niet over de paadjes, dus dat is gewoon sjouwen. Hij kende vanzelfsprekend elke wandeling in het park en raadde ons de Iceline trail aan. Nooit van gehoord, had ik niet in de boekjes gezien, maar we gingen ervoor. Na drie kwartier steil omhoog klimmen, zigzaggend, vroegen we ons zwetend af of dit wel een goed idee was. Hoe deed onze gastheer dat met al dat materiaal? Maar even later kwamen we boven de boomgrens, we bleken 500 meter geklommen te hebben. Ver beneden ons, aan de overkant van de vallei, zagen we de 300 meter hoge Takakkaw Falls uit de bergen komen vallen. Fantastisch dat je er vanaf hier boven op kon kijken, je zag hem vanuit de gletsjer komen glijden voordat hij de val maakt. De rest van de wandeling was het één groot spektakelstuk, we keken over het hele dal heen alle kanten op. Overal gletsjers..., dus dáárom noemden ze dit de Iceline. Uiteindelijk kwamen we aan de voet van de gletsjer die je op de foto ziet, waar enkele andere wandelaars al naar op weg zijn (even openen). Toen we terugkwamen bedankten we de Fransman 's avonds voor zijn tip en vertelden enthousiast wat we allemaal gezien hadden. Hij glimlachte...

'457959' door RobHoekstra '457959' door RobHoekstra

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Zacht licht

RobHoekstra

Ergens onderweg vanaf Mount Edith Cavall terug naar de Idefields parkway passeerden we dit vergezicht. Toch maar weer heel even uitstappen voor nog een berg en naaldboompjes foto ;-) Waarschuwing voor iedereen die deze route gaat rijden…Neem de tijd en genoeg geheugenkaartjes mee.

'459855' door vulture1960 '459855' door vulture1960

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Garibaldi Lake

vulture1960

We hebben een mooie helikopter tocht gemaakt. We vlogen oa over Garibaldi Lake. Dat meer licht iets ten zuiden van het wintersportplaats Whistler. Het meer ligt ongeveer op 1500 meter boven zeeniveau. Op het diepste punt is het 250 meter diep! Er zijn diverse wandelroutes uitgezet! Links benden op het kleine meertje brak net de zon door de wolken!

'459002' door vulture1960 '459002' door vulture1960

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Rocky

vulture1960

Rocky wie kent de films niet. De film gaat over een underdog die door hard te werken zijn doel bereikt. Film was zo'n succes dat er nog 4 vervolgen kwamen. Rocky the Mountains, wie kent ze niet! Je kunt niet om de schoonheid heen! Dit is bij Banff.

'456895' door Jan10e '456895' door Jan10e

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Hoodoos Banff

Jan10e

Vanaf de campings Banff loop je zo naar de uitkijkpunten over de Bow Rivier. Er is een Hoodoo trail te lopen. Bijzondere vormen door erosie van het gesteente. Wij doen de tocht niet helemaal maar wel lang genoeg om de Hoodoos te zien en het dal van de Bow Rivier. Ook het enorme hotel Fairmont Spring hotel is te zien. (niet op de foto trouwens).

'557495' door ChristaThieme '557495' door ChristaThieme

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Lake Abraham in de...

ChristaThieme

Het is vroeg in de ochtend, rond 6 uur. Het nachtelijke donker wordt langzaam vervangen door het ochtendlicht, het blauwe uurtje door de warme kleuren van de zonsopgang. Bij Lake Abraham heb ik ook nog eens het geluk dat de zon begin augustus precies in de V-vorm van de bergen omhoog komt. En met de de wolken die mooi mee kleuren, ben ik op dat moment de gelukkigste mens op aarde. Wat is dat prachtig! Op de uitloper in het meer zie je een klein figuurtje staan, die laat zien hoe indrukwekkend en imposant het Canadese landschap in de Rocky Mountains is.

'488885' door vulture1960 '488885' door vulture1960

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Meertje bij Whistler

vulture1960

Vanuit Whistler kun je heel mooi wandelen. De bergen in, op en af. Prachtige natuur met ook mooie meertjes! Goede schoenen is een vereiste. Eten en genoeg drinken ook. Wij waren er in september. Het was er boven de 20 graden! Er zaten marmotten in de bergen wel gezien. Foto is gemaakt met een polarisatiefilter erop!

'489279' door vulture1960 '489279' door vulture1960

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Kanoën op Lake Louise

vulture1960

Genomen van uit het statige Fairmont Hotel. En dat is ook de tip. Dit hotel kan je vrij in en uit wandelen. Het is een mooi en statig hotel. Wij waren nog stoutmoediger en namen de lift naar de bovenste etage. Daar waren de schoonmakers bezig in de kamers. We hebben netjes gevraagd of we een kamer mochten bekijken. En wat schets onze verbazing dat mocht. Vanuit het raam had je een prachtig overzicht op het meer. Gewoon doen dus. Je kan daar ook mooi wandelen zelfs helemaal rond het meer. Er zijn diverse routes uitgezet. Met hele mooie uitzichtpunten op het meer! Soms wel een aardige klim. Is ook gratis. Enige wat daar ontbreekt is een terrasje waar je even kan zitten!