British Columbia image

British Columbia


Reviews

British Columbia
Canada
Stijntehennepe

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
9
Canada British Columbia
Monique1968 was hier 31 May 2017
Wells Gray ligt in Britisch Columbia. Het is een prachtig park met maar liefst zo'n 40 watervallen. De Helmcken Falls is de bekendste waterval en wat mij betreft ook de mooiste.
Regio
 • Prachtig gelegen
 • toch nog wel behoorlijk toeristisch
Review geplaatst op 2018-01-06
8
Canada British Columbia
ChristaThieme was hier 31 Jul 2016
Wells Gray Provincial Park inclusief de campings in het park, wordt vaak overgeslagen tijdens het reizen door British Columbia en de Rocky Mountains. Hierdoor is het vergeleken met Jasper en Banff een heel rustig park. Wells Gray, en meer specifiek het Clearwater Lake gebied, is een van de mooiste wandel-, kampeer-, boot- en visgebieden die ik ken. Wij hadden daar een supermooie tijd. De campings zijn gezinsvriendelijk (inclusief douches, toiletten en naburige kampen een speeltuin voor de kleintjes en zorgen voor een prachtige kampeerervaring. Houd je meer van de ouderwetse backcountry kamperen dan kan je ook een kano huren en Clearwater Lake afvaren. Aan de andere zijde is een kleine sobere kampeerplek waar je enkel per kano of boot kan komen. Afhankelijk van de tijd van het jaar, kun je er veel zwarte beren tegenkomen en vissen op gevulde regenboogforel. Het is ook dé plek waar je in een mum van tijd de meest spectaculaire watervallen kan zien in heel Canada. Wells Gray heeft meer dan 35 watervallen!
Regio
 • weinig toeristen
 • heel veel watervallen
 • mooie natuur
 • veel activiteiten mogelijk
 • de weg er naartoe is een zandweg
 • je dient dezelfde weg terug te rijden
Review geplaatst op 2016-09-29
9
Canada British Columbia
ChristaThieme was hier 31 Jul 2016
Wells Gray National Park is een prachtig natuurgebied met watervallen en mooie uitzichten. Nog mooier dan met de camper is om dit gebied te verkennen via het waterraften op de Clearwater River. Wij hebben enorm genoten van onze excursie via Interior Whitewater Experience. Behalve het raften kan je op de rustige momenten ook genieten van de natuur en de wildlife die je tegenkomt. Het was één van de hoogtepunten van onze Canada-reis!
Regio
 • Prachtig natuurgebied
 • Higlights per auto gemakkelijk bereikbaar
 • Waterraften op een vrij wilde rivier
 • Vergeleken met Banff en Jasper is het rustig
 • Een weg die je ook terug moet rijden
Review geplaatst op 2016-11-12
9
Canada British Columbia
ChristaThieme was hier 31 Jul 2016
Bristish Columbia, een provincie in Canada om verliefd op te wotden! Met zijn prachtige natuur en wildlife op bijvoorbeeld Vancouver Island en de Rocky Mountains is het een geweldig gebied voor de natuurliefhebber. Maar ook de mensen zijn superaardig. Alles is er groot; de winkels, de vrachtwagens en de campers. Vancouver is echt een mooie wereldstad, een stad waar je het gevoel hebt dat je in Hong Kong bent door de vele Chinezen die daar wonen.
Regio
 • Prachtige natuur en wildlife
 • De Canadezen zijn erg vriendelijk
 • De wereldstad Vancouver heeft veel te bieden
 • Misschien de grote afstanden die je rijdt
Review geplaatst op 2016-09-05
9
Canada British Columbia
Appie007 was hier 30 Jun 2016
Wij 'beperkten' ons tot Vancouver Island en het gebied er omheen. Dat is een aanrader want de afstanden zijn groot! Anderhalve week op het eiland is eerder te kort dan te lang. Vooraf goed de veerboten schema's checken voor de route en soms heeft BC ferries een mooie combideal. (Houden wij Hollanders wel van...) Tussen Vancouver Island en het vaste land ligt nog een smalle begaanbare strook onder de naam Sunshine coast. Een ander zonzekerder klimaat dan Vancouver Island en ook echt oogverblindend mooi. De relaxte sfeer is opmerkelijk. Verderop landinwaarts achter Vancouver ligt goudzoekersgebied en is een woestijnachtig klimaat. Dat is echt anders dan de vochtige groene kustlijn. Rij je nog verder door dan kom je bij de Canadian Rockies, een losse review waard. Vancouver kent vele gezichten. Mild, prettig en smeltkroes zijn kenmerken die in ons opkwamen. Wel druk qua verkeer, het centrum ligt op een eiland dat met (te smalle) mooie bruggen is verbonden. De UBC WIJK (University of British Columbia) is nieuw, groot en indrukwekkend. Stranden en veel overwegend jong (student+) publiek Aanvullende vragen? Stuur me gerust een berichtje. Appie (appie007)
Regio
 • Weer
 • Mensen
 • Verkeer soms erg druk in Vancouver
Review geplaatst op 2016-11-05
10
Canada British Columbia
ChristaThieme was hier 31 Jul 2016
Matt leeft en werkt met zijn gezin en zijn paarden in en rond Helmcken Falls Lodge. In het toeristenseizoen bestaat zijn werk voornamelijk uit het maken van buitenritten met alle mensen die willen genieten van de overweldigende natuur. In de winter is hij hoefsmid, geeft hij les aan de plaatselijke jeugd en helpt hij de natuurbeheerders door met zijn paarden bijvoorbeeld boomstammen te verplaatsen, daar waar de machines niet bij kunnen. Wat dat laatste betreft is het werk van de paarden de laatste 100 jaar weinig veranderd. Ook bewerkt hij leer. Door kapotte zadels en paardentuigen te kopen en deze te repareren kan hij een hoop kosten besparen en is deze levensstijl mogelijk. Naast Matt werkten deze dag ook twee jonge meiden mee. Zij vertelden dat ze dit werk en dit leven graag het hele jaar zouden willen doen, maar helaas is dat voor hen niet mogelijk. Na het toeristenseizoen wonen ze weer in een grote stad in de buurt om naar school te kunnen. Het leven dat deze mensen hebben gekozen is niet gemakkelijk, maar ze zijn één met de schitterende Canadese natuur en hun paarden. Meer hebben ze niet nodig. Wij hebben echt genoten van de gesprekken, de paarden en de ritten. Het is absoluut een aanrader. Met een beetje geluk kan je Matt tijdens een pauze één van zijn country liederen horen zingen want hij is ook een begaafd musicus.
Regio
 • Prachtige omgeving voor paardrijritten
 • Sympathieke ervaren gidsen
 • Goed getrainde paarden
 • Geen minpunten in mijn beleving
Review geplaatst op 2016-09-25
9
Canada British Columbia
ChristaThieme was hier 31 Jul 2016
Mocht je tijdens je vakantie in de Rocky Mountains van Canada geen beer gezien hebben, dan kan je altijd even doorrijden naar de Blue River Safari. Het stadje Blue River ligt net buiten het nationaal park Jasper ten westen van Jasper en de Blue Rier Safari staat goed aangegeven op de borden als je vanaf de Icefields Parkway via de Southern Yellowhead Highway (5) richting Clearwater rijdt. De kans op een ontmoeting met een beer is groot, zo’n 98% en volgens onze gids worden er per rit 1 á 2 beren gespot. Zo waren er afgelopen seizoen (zomer 2015) slechts 3 dagen geweest dat de gidsen geen beren langs de rivier konden vinden. Je kan de safari per boot of jeep maken. Wij kozen voor de boot. Wij hadden het geluk om niet 1 of 2 maar zelfs 4 beren tegen te komen. Zij liepen allen solitair langs de rivier te struinen en kwamen steeds dichter bij elkaar. Uiteindelijk werden de jongere beren één voor één weggejaagd en bleef de dominantste beer over. Werkelijk fantastisch om dat te mogen zien. De gidsen zijn enthousiast met een grote kennis van de beer en hun omgeving.
Regio
 • Gemakkelijk te bereiken
 • Zeer grote kans om beren te zien
 • Mooie omgeving
 • Gidsen met kennis over de leefstijl van de beren
 • Gemaakt voor toeristen
Review geplaatst op 2016-09-05