Rocky Mountains reviews

Schrijf als eerste een review!
9
Canada Rocky Mountains
hansdewildt was hier 01 sep 2017
Als je in Banff bent moet je zeker de hoodoos- trail lopen. Vanaf de Tunnel Mountain Road volg je de rivier met zijn schitterende blauwe kleuren en dan zie je de hoodoos tegen de bergen liggen. De aardpiramides ontstaan op plaatsen met zacht gesteente in een omgeving met veel erosie. Er zijn er in Banff maar een handjevol. Het pad erlangs geeft de gelegenheid ze te fotograferen. Het is een must to see locatie als je daar bent. Wij zagen zelfs elanden loungen langs de rivier. De bonus van de dag en dat vonden wij geweldig. Wij combineerden deze trail met de tunnel mountain trail. Deze is wel iets pittiger, maar het uitzicht was echt prachtig. Met name het uitzicht van de achterkant van de berg vonden wij bijzonder mooi. Zeker een aanrader!
Regio
  • redelijk rustig
  • mooi wandelgebied
  • buiten de gebaande paden
  • prachtig uitzicht
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-06-16
8
Canada Rocky Mountains
ChristaThieme was hier 01 aug 2016
Je hoort verschillende verhalen over deze camping. De ene reiziger vindt het niets de andere vindt het geweldig. Wij horen meer bij de tweede categorie. De camping ligt op een klif aan de rand van het meer Abraham Lake. Daardoor heb je vlak bij je camper een prachtig uitzicht over het meer (volg het bordje Viewpoint). Daarnaast wandel je in een klein kwartier naar de oever van het meer naar beneden. En als je vroeg genoeg opstaat heb je kans op een prachtige zonsopkomst boven het meer! Voor fotografen absoluut een geweldige plek! De camping is niet superdeluxe, wel rustig en schoon, maar het uitzicht maakt het wat ons betreft helemaal goed!
Regio
  • Geweldig voor fotografen
  • Prachtige uitzichten over het meer
  • Rustig omdat het buiten de natuurparken ligt
  • De voorzieningen zijn niet superdeluxe
  • Iets verder rijden, het ligt buiten het park
Review geplaatst op 2016-09-29
9
Canada Rocky Mountains
ChristaThieme was hier 01 aug 2016
Tijdens ons ontbijt op het David Thompson Resort dat vlak bij Lake Abraham ligt, raken we in gesprek met Ron Killick, onze kok en de eigenaar van de camping. We vertellen hem dat moeder en dochter graag ergens in de Rockies willen paardrijden. Ron belt meteen met de ‘overkant’ een kleine paardenranch genaamd McKenzie’s Trails West. We kunnen er min of meer meteen terecht en wandelen een uurtje later er naar toe. De paarden zien er gezond en verzorgd uit en ze hebben duidelijk passie voor hun dieren. We boeken een rit van een uur en onze paarden worden opgezadeld. Onze gids is Maddy Roseschenk, een meisje van een jaar of 16 dat elk jaar in de zomermaanden met haar familie én de paarden naar de ranch verhuisd. In de wintermaanden woont ze in het kleine stadje Rocky Mountain House 133 km verderop waar ze ook naar school gaat. Tijdens de rit genieten we van de prachtige natuur maar genieten de meiden ook van de elkaars verhalen. Doordat ze ongeveer even oud zijn, zijn ze geïnteresseerd in elkaars levenswijze. Schoolsystemen, de schoolvakken en het dagelijkse leven worden met elkaar vergeleken. Het klikt goed tussen de dames, zo zeer zelfs dat contactgegevens worden uitgewisseld en dat er vandaag de dag nog steeds contact is via social media. Wat ons betreft een absolute aanrader om de Rocky Mountains vanaf de rug van een paard te bekijken!
Regio
  • Paardrijden in een waanzinnige omgeving
  • Zeer ervaren gidsen
  • Goed gedresseerde paarden
  • Voor jong en oud, onervaren en experts
  • Goedkoper dan in de natuurparken
  • Ligt net buiten de natuurparken
Review geplaatst op 2016-11-12
10
Canada Rocky Mountains
ChristaThieme was hier 01 aug 2016
Mijn mooiste reis tot nu toe, een 3 weken lange campertrip door de Rocky Mountains. Ik zou ook zo weer terug willen! Het landschap is overweldigend met zijn eeuwenoude bergen, oneindige bossen en prachtige meren. Maar ook de dieren zijn geweldig en met en goede kans om tegen te komen; beren, herten, elanden, dikhoornschapen, berggeiten en bergmarmotten. We hebben ze allemaal gezien. Drie weken waren niet genoeg om alle mooie watervallen, meren en uitzichtpunten te zien dus we komen vast nog een keer terug!
Regio
  • Highlights gemakkelijk te bereiken met camper
  • Voldoende campingmogelijkheden
  • Prachtige natuurschoon
  • Veel wildlife, vaak langs de weg
  • Eigenlijk geen (wellicht de vele toeristen)
Review geplaatst op 2016-10-02
9
Canada Rocky Mountains
ChristaThieme was hier 01 aug 2016
Bij Johnston Canyon Resort is de start van een mooie wandeling door deze kloof met veel watervallen. De paden zijn goed en het is goed te doen met mensen van verschillende leeftijden/gezondheid. Ook in de winter kan je lopen naar de bevroren watervallen. Je loopt door een bos naar de eerste waterval. Een deel van het pad gaat over catwalks, stalen looppaden aan de rand van de kloof met een prachtig uitzicht op de rivier. Je komt bij een poel die door het vallende water in de kalkstenen rotsen is uitgesleten. Een bruggetje over de rivier geeft je een mooi uitzicht op de waterval. Een ander platform is dichter bij de waterval, na de brug door een tunnel . Het water van de waterval is onnatuurlijk groen/blauw doordat het gletsjerwater sedimenten meevoert die het water kleuren. Kom vooral vroeg in de ochtend of laat in de middag om de busladingen toeristen te vermijden! Wij waren één van de eersten en konden zo in alle rust van de natuur genieten. Het tweede stuk is steiler. Je wandelt door het bos tot je boven aan de kloof komt. Op meerdere plaatsen heb je een fantastisch uitzicht op de rivier en watervallen. Vergeet ook niet om naar de verschillende rotsformaties te kijken. De kleuren, vormen en de vele mossen zijn regelmatig echte kunstwerkjes! Boven zijn twee plekken met mooi uitzicht op de waterval. De eerste is een metalen catwalk aan de onderzijde van de waterval. Het tweede ligt hoger en hangt boven de kloof. Daar zie je de top van de waterval.
Regio
  • Eenvoudig te lopen voor de ongeoefende wandelaar
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Bij het startpunt (en eindpunt) is een restaurant om iets te drinken
  • Veel verschillende soorten watervallen achter mekaar in korte tijd
  • Adembenemende uitzichten op de rivier en de watervallen
  • In de middag kan het er druk zijn door busladingen toeristen
Review geplaatst op 2016-09-05
9
Canada Rocky Mountains
Appie007 was hier 01 jul 2016
Groots, indrukwekkend en goed te bereizen zijn de kenmerken die ons als eerste opkomen. Het beroemde stuk tussen Jasper-Banff is vergeven van de mooie uitzichten, wandeltracks, watervallen en wildlife. De kunst is om het zo te plannen dat je de camper-file weet te ontwijken. De meeste toeristen reizen van Banff naar Jasper, vertrekken in de ochtend op vaste tijden. Wij hebben de reis net andersom ingepland en rijden op de drukke stukken tegen de stroom in. Lake Louise in hoogseizoen bezoeken is chaos tenzij je er om 8.00 uur bent bijvoorbeeld. Net buiten Jasper en Banff is het puur natuur en ben je al gauw zonder de grote menigte. Voor zowel sportievelingen als rustzoekers is dit een perfect gebied. De glacier snel overslaan, tenzij je in een 4x4 vrachtwagen een rondje over het ijs wil rijden met een grote groep. ;-( Echt een aanrader is de Bowvalley parkway, de alternatieve route van Banff naar Lake Louise! Verrassende uitzichten en veel wildlife! Ook heerlijke lunch/brunch picknick plekjes onderweg. En ja, ook hier goed opletten met eten, de beren zijn overal! De Canadian Rockies zijn echt een pareltje!
Regio
  • Unieke schoonheid qua natuur
  • Goede voorzieningen
  • Goede bereikbaarheid
  • Topbestemming voor fotografie
  • Bij tijden erg druk
  • Weer kan snel omslaan
Review geplaatst op 2016-11-06
10
Canada Rocky Mountains
MariekeH was hier 01 jun 2016
We hadden het geluk om de Rocky Mountains in verschillende jaargetijden te bezoeken, omdat we een jaar in Canada hebben gewoond. Met onze gekochte auto konden we ´s zomers een fantastische trip maken. Er zijn veel plekken om voordelig te kamperen en knusse blokhutten om in te verblijven. Je kunt kanoën op de prachtig gekleurde meren! Of ontdek de omgeving van bovenaf door per kabelbaan de berg op te gaan. De sportievelingen kunnen vervolgens naar beneden wandelen. Trek een wintermuts over je hoofd en bezoek de gletsjer van Colombia Icefield. Banff, Jasper, Kootenay en Yoho National Park zijn een bezoek meer dan waard! Ga lekker souvenirs shoppen in Canmore. In de winter hebben we geschaatst op Lake Louise en genoten van een ijskasteel op het meer. Hoe uniek is dat! We hebben gekampeerd in de sneeuw bij -10 graden Celsius. Het was een onvergetelijke tijd! Advies: ga in april zodat je van vroegboekkorting geniet. De beren worden net wakker rond die tijd! Dat levert gaaf beeldmateriaal op!
Regio
  • Prachtige meren
  • Unieke natuur
  • Sneeuw in de winter
  • Fantastische hikes
  • ´t Is een wat duurdere bestemming
Review geplaatst op 2017-12-31
10
Canada Rocky Mountains
hansdewildt was hier 01 sep 2014
Hoe klein zijn we als we op zo’n enorme gletsjer staan. Bovenop de Athabasca Gletsjer kun je lopen wanneer je daar naar toe gebracht wordt met de Ice Explorer. Alleen dat is al een hele belevenis want bij kruipt letterlijk naar boven. Waarom, merk je daar vanzelf want wat is het glad daar boven. Deze gigantische ijs-tong is een belevenis die je niet mag missen. De gletsjer is ongeveer 6 km lang en bestrijkt een gebied van 6 km². Het ijs is tussen de 90 en 300 meter dik. Onvoorstelbaar dat hij daar ondanks het warme weer nog steeds ligt al wordt hij wel elke jaar wat kleiner en dunner. Dus als je hem wilt zien….wacht dan niet te lang.
Regio
  • Een onvergetelijke belevenis
  • een topbestemming voor fotografie
  • een schitterend uitzicht
  • een unieke schoonheid vwb de natuur
  • Kan erg koud zijn
Review geplaatst op 2016-12-11
10
Canada Rocky Mountains
JoshuaX was hier 01 jul 2010
Het Peter Lougheed Provincial Park is onderdeel van een groter natuurgebied genaamd Kananaskis Country, bestaande uit 5 Provincial Parks waarvan Peter Lougheed de parel is. Het ligt ten zuiden van het overbekende Banff en het is de plek waar de Canadezen zelf naar toe gaan in de weekends om te wandelen, kamperen en vissen. Toeristen kom je hier bijna niet tegen, die houden zich allemaal op in de bekende nationale parken zoals Banff en Jasper. Maar de schoonheid van Peter Lougheed doet absoluut niet onder voor deze bekende parken, alleen hoef je dit met maar heel weinig mensen te delen. Er zijn prachtige wandelingen te maken, vooral rondom de Upper en Lower Kananaskis Lakes. De uitzichten zijn overweldigend, vooral in de ochtend omdat het dan bijna altijd windstil is. De reflectie van de bergen in de meren is overweldigend, en om elke hoek weer anders. Nog onontdekt, onaangetast en wild. Ontdek dit park met eigen ogen, op de weg er naar toe heb je in de vroege ochtend een zeer grote kans op wildlife, grizzly, groepen bighorn sheep en natuurlijk Waipiti herten (wij zijn ze allen meerdere malen tegen gekomen).
Regio
  • Overweldigende natuurpracht
  • Grote kans op divers wildlife
  • Kleine kans om toeristen tegen te komen
  • Diverse wandelingen, eenvoudig tot zwaar
  • Je ziet iets wat weinigen te zien krijgen
  • Do as the locals do
  • Ligt enigzins buiten de Nationale Parkenroute
Review geplaatst op 2016-11-09