Rocky Mountains

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rocky Mountains image

Terug in de Rocky Mountains

Rocky Mountains
Canada
ChristaThieme

Terug in de Rocky Mountains

Na Revelstoke rijden we terug de Rockies in, naar Banff voor de allerlaatste twee nachten. Onderweg stoppen we nog twee maal. In de buurt van Yoho National Park maken we nog een kleine wandeling. En dan staan we ineens oog in oog met een wolf! Wat een geweldige ervaring, die eerste blik op zo’n machtig dier! Het dier lijkt niet bang te zijn en snuffelt er lustig op los, terwijl hij je natuurlijk wel in de gaten houdt. Een paar tellen later merken we dat we niet alleen zijn. Navraag leert dat deze wolf behoort tot de roedel van het Northern Lights Wolf Rescue Center.

Een medewerker van het centrum vertelt dat de wolven regelmatig mee gaan op hike. Ze zijn dan vrij om te rennen en te speuren door het natuurgebied. Op deze manier behouden de wolven hun wilde karakter. Op jacht gaan doen ze niet omdat de dieren voldoende voedsel krijgen in het centrum. Meestal is dat vlees van dieren die om het leven zijn gekomen door aanrijdingen en ongelukken. Deze ontmoeting gaf ons voldoende aanleiding om het centrum te gaan bezoeken. Het wolvencentrum vangt enkel dieren op die in gevangenschap geboren zijn. Ze proberen de dieren zoveel mogelijk in hun natuurlijke omgeving te laten opgroeien. Het is maar een klein centrum, dat een half uur rijden van Golden ligt. De medewerkers zijn gepassioneerd en zijn experts op het gebied van wolven. Ze kunnen er uren enthousiast over vertellen. Daarnaast voeren ze ook actie om de wolf in het wild te laten bestaan.

Via Blackwolf Photography biedt het centrum ook fotografie wandelingen aan, waar je samen met een medewerker en een roedel wolven op pad gaat. Helaas hadden wij hier niet de tijd meer voor. Maar de wolf is één van mijn favoriete dieren en dus lijkt mij zo’n tour een geweldige ervaring. Hiken met wolven staat sindsdien op mijn bucketlist! Ik kom zeker terug!

Daarna stoppen we bij de Giant Cedars Boardwalk Trail, een kleine maar hele mooie wandeling over houten vlonders door een oeroud reuzenbos. Op het einde van de gemakkelijk te lopen trail ligt een logboek waarin je een notitie over je ervaring kan maken. De kinderen hebben het mooi samen gevat: “littl’people, big world!” Dan rijden we door met enkel nog een fotostop bij het prachtige Vermillion Lakes en de “Natural Bridge” voordat we de camper opnieuw bij Banff op de kampeerplaats zetten. Bij Natural Bridge hadden we best iets langer willen blijven, maar tegelijkertijd met ons stopten drie bussen op de parkeerplaats. Een invasie van Japanners was het gevolg. Her en der proberend om de vele selfiesticks te vermijden heb ik even snel een foto gemaakt en daarna zijn we gauw gevlucht. Ga nooit midden op de dag naar een populaire bezienswaardigheid!

De allerlaatste dag gebruiken we om op ons gemak uitgebreid het plaatsje Banff te bekijken, wat souvenirs te kopen en de camper schoon te maken. De volgende morgen rest ons niets anders dan terug te rijden naar Calgary, de camper in te leveren en op het vliegtuig te stappen. Een werkelijke onvergetelijke reis door de Rocky Mountains en British Columbia is ten einde.

Foto's

0d7c5.jpg
0d7c5.jpg
ChristaThieme
77593.jpg
77593.jpg
ChristaThieme
5a325.jpg
5a325.jpg
ChristaThieme
e8fe3.jpg
e8fe3.jpg
ChristaThieme
213a8.jpg
213a8.jpg
ChristaThieme
6cf55.jpg
6cf55.jpg
ChristaThieme
75165.jpg
75165.jpg
ChristaThieme