Rocky Mountains

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rocky Mountains image

Beautiful lakes at Banff

Rocky Mountains
Canada
Alexmeester

Beautiful lakes at Banff

Het meisje in mijn leven is Gabrielle, dat blijft, maar er komen er een paar bij, niet omdat ik aan Gab niet genoeg heb, maar gewoon omdat het kan.
Oke, vandaag heb ik Louise ontmoet, in een woord wonderschoon en het mooiste meisje van de klas. Later kwam Agnes en ook die mocht er zijn, ijskoud, maar van een onbeschrijfelijke schoonheid als een schilderij van Da Vinci. Maar in de middag ging ik door de knieen toen ik Moraine ontmoette; mijn hart sloeg over, mijn mond viel open en Moraine kleurde!

De meren in dit deel van Canada rondom Banff, zijn allen uniek, vernoemd naar vrouwen met een historische betekenis en danken hun schoonheid aan de Rockies, waar het ijs van de gletsjers in aanraking komt met grondstoffen in de bodem. De zon doet de rest.

We begonnen bij lake Louise en de hike omhoog, 4km, naar het theehuis aan lake Agnes, was adembenemend mooi, maar ook erg zwaar. Een grote klim omhoog en Gab, zie foto, moest het bijna opgeven maar na 2 uur waren we op de top en lag daar lake Agnes als een schilderij op ons te wachten. De tussenstop bij het mirrorlake maakte ook veel goed. De foto's spreken voor zich.

In de middag reden we naar lake Moraine dat misschien nog wel mooier is dan Louise, oordeel zelf. De kleuren hier veranderen continue door het licht. De klim naar deze top ging makkelijker, maar voelde als een overwinning, Gab als een bokser die net een KO heeft gemaakt.

Uitgeblust van de hikes, nu lekker een pizza en nagenietend van alle foto's: Canada (British Columbia en Alberta) is een paradijs, wonderschoon en Gab blijft het roepen: ik wil hier wonen!

Foto's

bda90.jpg
bda90.jpg
Alexmeester
5c7a0.jpg
5c7a0.jpg
Alexmeester
5a72d.jpg
5a72d.jpg
Alexmeester