Rocky Mountains

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rocky Mountains image

Wegbrengspecial Camper Canada, Regio Banff en Lake Louise (dag 14, 15 en 16)

Rocky Mountains
Canada
Jan10e

Wegbrengspecial Camper Canada, Regio Banff en Lake Louise (dag 14, 15 en 16)

(wil het reisverhaal Canada toch nog wel afmaken, dus heb de draad weer opgepakt) Dus mocht je nog niet weten waar dit over gaat, kijk dan nog even terug bij mijn andere blogs. Vooral die van dag 4 t/m 8 geeft info over het campergebeuren. (het is namelijk onze eerste keer dat we met camper reizen)

Oeps.. het is koud! De verwarming in de camper doet het niet goed. Net nu we het wel nodig hebben. Gauw mijn oude skibroek aangetrokken en eerst maar douchen. Zo'n mooi uitzicht op weg naar de douche!

Wat staat er vandaag op het programma. Ik neem er ons materiaal maar eens bij dat we gister in Canmore hebben ontvangen. Het ontbijt gebruiken we onder toeziend oog van de groundsquirrels.
We besluiten om te beginnen met een wandeling. Wat zeg ik. Wandeling? Klim! Tunnelmountain. De camper konden we aan de Tunnelmountaindrive parkeren. Het is dat ik makkelijk bergaf wandel, dus de klim heb ik er dan wel voor over. Het is het gebruikelijke rondje trimmen voor de inwoners van Banff. Dus de een na de andere sportieveling haalde ons in. De beloning is het uitzicht over Banff, de Bowrivier, het Fairmont Banff Springs Hotel en de Vermilion meren en bergen. Natuur is bossig en boven ligger er flinke rotsblokken.
Nadat we weer op de “begane grond" stonden rijden we naar de waterval in de Bowrivier. Met veel geraas komt het water door de stroomversnellingen. Je kunt een stuk stroomopwaarts lopen. Er vliegen een paar mooie vogeltjes in de rondte.
We halen nog even wat boodschappen voor de lunch en gaan richting het Vermilion Lake. Dit is een ketting van meren langs Vermilion Road. Het weer is wat somber en het is te koud om buiten te eten. Zien enkel wat zwarte zwanen.

In de middag bezoeken we het dalstation van de kabelbaan van Sulphur Mountain. We gaan niet omhoog want het zicht zal niet al te best zijn. In plaats daarvan gaan we naar het nabijgelegen kuuroord “Upper Hot Springs. Sulfietwater (wat gezond zou moeten zijn) van 42 graden. Je hoeft alleen je badkleding mee te brengen. Handdoeken e.d. zijn te huur. Om zo in het buitenbad te mogen liggen dobberen met de prachtige bergen eromheen.

Potje koken hoeft vanavond niet.. zodoende tijd om in Banff door de winkelstraat te struinen en lekker weer eens in een restaurant gegeten. Een afwisselende dag in Banff was dit. Morgen richting Lake Louise.
We zijn getipt om toch ook echt nog even bij Lake Minnewanka te gaan kijken. Daar geen spijt van. Zo mooi. Eerst een familie groundsquirrels geobserveerd, daarna naar de dam, rijden de Lake Minnewanka Scenic drive naar Two Jack lake. Dit is nog deels bevroren wat een mooi effect geeft. De berggeiten zijn een mooie bonus.

Dan nu echt richting Lake Louise. We kiezen voor de Bow Valley Parkway i.p.v. de 25km om de Johnston Canyon in te wandelen. Het is een mooi bospad dat leidt naar 2 watervallen (1km lopen en 2,7km lopen). Squirrels en vogels i.p.v. beren, moose en elks vandaag.

De camping in Lake Louise is onbemand. Op goed geluk zetten we de campers neer. Het ziet er prachtig uit. Later ontdekken we dat het pal aan de spoorlijn ligt... en de treinen rijden in de nacht door en bij elke bocht fluiten ze!!! (dat hebben we dus geweten!)
De weersvoorspellingen voor morgen zien er goed uit. Omdat het zulk gunstig weer is en omdat de sneeuw nog goed is is het skigebied van Lake Louise dit weekend extra geopend! De sluiting van het seizoen van vorig weekend, maar de omstandigheden zijn gewoon te ideaal om de boel te sluiten. Hiep Hoi voor ons. We gaan morgen dus skien!

Altijd leuk om een nieuw skigebied te mogen verkennen. In Lake Louise wordt ons dat erg makkelijk gemaakt. Na het skimateriaal en de skipas te hebben geregeld sluiten we ons aan bij de Skifriends of Lake Louise en hebben een heerlijke skidag. Mooie afdalingen, luxe liften, goede bewegwijzering en prima sneeuw. Ideaal. De Skifriends of Lake Louise zijn vrijwilligers die zelf behoorlijk goed kunnen skien en het gebied door en door kennen. (het zijn geen skilessen, maar je krijgt gratis rondleiding door het skigebied). Echt genieten.

En als je je afvraagt: skikleding? Mijn dagelijkse kloffie tijdens de reis is normaal gesproken mijn skioutfit. Het is begin mei en we wisten dat het nog behoorlijk koud kon zijn tijdens het kamperen.

We hebben nog tijd voor een namiddagtochtje naar het meer van Lake Louise. Het ligt er prachtig bij en krijgt de eer als eerste Canadafoto te worden geupload op Reisreporter. Het luxe Fairmont Chateau hotel hier ziet er aantrekkelijk uit, maar wij stappen weer vrolijk in onze camper. Tijd voor een wijntje. (nee geen gluhwein)

Volgende stop wordt Athabasca Gletsjer!
Wordt vervolgd.


Foto's

ffcfb.jpg
ffcfb.jpg
Jan10e
8956f.jpg
8956f.jpg
Jan10e
195a2.jpg
195a2.jpg
Jan10e
195a2.jpg
195a2.jpg
Jan10e
0dc99.jpg
0dc99.jpg
Jan10e
ffcfb.jpg
ffcfb.jpg
Jan10e
195a2.jpg
195a2.jpg
Jan10e