Rocky Mountains

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rocky Mountains image

The Rocky Mountains

Rocky Mountains
Canada
Marscham

The Rocky Mountains

Van de zomer in Argentinie naar de koude winter in Canada!
Aangekomen in Vancouver was het meteen een hele temperatuurshock, sneeuwstormen en al! Gelukkig klaarde dat al snel op en kregen jullie in Nederland er last van. Zo erg zelfs dat het er even op leek dat Willi & Kim door bus, trein en vlieg problemen hier niet konden komen!

Maar uiteindelijk zaten we bepakt en bezakt in onze stoere SUV, op weg naar de Rocky Mountains! Onze eerste stop was in Golden, een klein plaatsje vlak voor het bekende skiresort Banff. Hier hadden we een super leuke cabin met uitzicht over de eindeloze witte vlakte! Lekker door de sneeuw gebanjerd met snowshoes, soort tennisrackets onder je voeten, en sleeen van de berg, joehoe! We hebben zelf een kerstboom omgehakt aan de rand van de weg en opgezet in onze cabin! De kerstsfeer zat er helemaal in, compleet met cadeau's en eggnog! Denk aan: Last christmas van Wham!

De temperatuur was flink gedaald naar -23 graden, maar het zonnetje scheen dus was eigelijk goed te doen! Zou verwachten dat je niet meer kan functioneren bij deze temperaturen...

Na een bezoek aan Banff en een bevroren Lake Louise (compleet met ijspaleis) reden we de bekende Ice Field Parkway op. Deze weg naar Jasper gaat dwars door de bergen. Echt een mooi gezicht dat witte landschap overal. Hier hebben we veel gletsjers gezien, wel beetje verborgen door alle sneeuw! En een bevroren waterval, dat was echt apart!

Vervolgens via Jasper en Kamloops naar Whistler. Het weer was inmiddels omgeslagen dus we reden met gladheid en slecht zicht, winterbanden zouden handig geweest zijn...
Whistler is het grootste skiresort in Noord Amerika waar straks ook de Olympische Spelen gehouden worden. Hier zou het groot feest moeten zijn met oud & nieuw. Helaas viel dat een beetje tegen maar tegen middernacht begon het toch los te komen op straat met een dj! Om middernacht gingen er 2 vuurpijlen de lucht in en kwam er sneeuw naar beneden!

Dit was onze trip in deze regio, gezellig met Willie & Kim! Nu op zoek naar woonruimte en werk, en laat dan de Olympische Spelen maar komen!

Foto's

06b79.jpg
06b79.jpg
Marscham
cc4d6.jpg
cc4d6.jpg
Marscham
4f088.jpg
4f088.jpg
Marscham
4573c.jpg
4573c.jpg
Marscham