Canada

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Canada image

Rondreis door West-Canada met camper

Canada
Noord en Midden Amerika
Rencontheirway

Rondreis door West-Canada met camper

27-5 Jasper - Lake Louise
We beginnen de ochtend met Eva bellen, ons nichtje, die is jarig en wordt 15. Nog een keer gefeliciteerd! Ook nog even Claudia d'r vader gebeld om te horen hoe t is na de operatie aan zijn hand. Licht ontbijtje en dan zijn we klaar om op pad te gaan. Jasper is zeker iets om nog een keer naar terug te komen.
De weg voert ons vandaag over de Icefields Parkway, een schitterende weg van Jasper door de Rocky Mountains naar Lake Louise.
Onze eerste stop is bij de Athabasca Falls, een relatief kleine waterval maar met een prachtige omgeving. Naast de waterval is de oude loop van de rivier te volgen en lopen we door een Canyon die ooit ook uitgesleten is door de waterval, bizar hoeveel kracht water heeft.
De Icefields Parkway slingert tussen de bergen door en brengt ons bij de Athabasca gletsjer. Het regent / sneeuwt een beetje dus we kleden ons wat dikker aan, Richard doet voor de vorm zijn pijpen aan zijn korte broek. We gaan op pad om naar de gletsjer te klimmen. Het wordt droog en voelt helemaal niet koud maar we moeten wel een stukje bergop door de sneeuw heen, glibberen en glijden. We kunnen tot op 50 meter van de gletsjer komen daarna is het afgezet, met een bus kun je een tour maken en ook daadwerkelijk op de gletsjer staan maar dat doen we deze keer niet, kostte pp CAD 55 en het zou ons een flinke tijd kosten.
Dus we eten wat in het Icefield Center en gaan weer en route.
In de bergen leven de Longhorn sheep en Mountain goats, de laatste zijn erg schuw en komen alleen in de echte hoge bergen voor maar we komen gelukkig al gauw de echte Longhorn sheep tegen. De echte, in de zin van dat deze wel echte lange hoorns hebben...
Het weer is erg veranderlijk met mooie blauwe luchten en dan weer een regenbuitje, wat ook wel weer wat heeft.
Aan de kant van de weg: een beer, hele opstopping gelijk weer van toeristen die foto's maken. Blijft toch iedere keer weer fantastisch.
Paar kilometer verderop, nog maar weer een beer in de berm van de weg, lekker paardenbloemen aan t eten. Het kan weer niet op vandaag.
Lake Louise een plaatsje genoemd naar een prachtig meer, waar we wel wat foto's van maken, maar het is wat bewolkt en grauwig, dus niet zulke spectaculaire.
We zoeken een plekje voor de camper en gaan moe maar voldaan wat eten en naar bed.
28-5 Lake Louise - Yoho NP - Banff
Het begin van de dag brengt ons Yoho NP in, klein park waar we een rondje door rijden. Het eerste spectaculaire hoogte punt zouden de Spiral Tunnels moeten zijn. Blijkt alleen leuk te zijn als er een trein in rijdt. Het is op zich wel vernuftig gedaan, het is een treinspoor dat spiraalsgewijs in de berg omhoog geboord is. Als er een trein is zie je de achterkant uit de tunnel steken een heel stuk lager dan waar de voorkant van de trein weer de tunnel uitkomt. Maar ja...... geen trein.

Foto's

da2d6.jpg
da2d6.jpg
Rencontheirway
1cca0.jpg
1cca0.jpg
Rencontheirway
1cca0.jpg
1cca0.jpg
Rencontheirway
32ea1.jpg
32ea1.jpg
Rencontheirway
32ea1.jpg
32ea1.jpg
Rencontheirway