Canada

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Canada image

Rondreis door West-Canada met camper

Canada
Noord en Midden Amerika
Rencontheirway

Rondreis door West-Canada met camper

24-5 100 Mile House - Wells' Gray PP
Het plan vandaag is om het Wells' Gray PP in te rijden om daar te overnachten en een aantal mooie watervallen te bekijken. Maar plannen zijn er om te veranderen als de omstandigheden dat vragen....
De rit naar het stadje Clearwater is een relaxte rit zonder al te noemenswaardige zaken. Bij het TIC vragen we naar wat mooie wandelroutes en tips. Er is een mooie 2 uur durende wandeling die we inplannen om te doen. We rijden het park in en al snel is daar de eerste waterval: Spahat Falls. Een waterval die uit een soort muur van steen komt en dan tientallen meters naar beneden stort een Canyon in.
Next stop is Dawson Falls, dit is dan weer een hele brede niet zo hoge waterval, waar we wel heel dichtbij kunnen komen.
De derde waterval bereiken we als we over een hele smalle brug moeten, aan beide kanten van de camper houden we 50 cm over, rustig sturen, komt t allemaal goed.
Helmcken Falls is een waterval die in een soort kom gelegen is, ook een hoge waterval. Door de ligging in de kom is het onderin zo beschut dat daar sneeuw/ijs ligt. Ook een schitterend gezicht!
Het begint te regenen en we moeten nog zo'n 50 km naar de campground met onderweg de geplande wandeling. Een hobbelige gravelroad waar we hopen beren te zien. Het weer zit niet mee en we besluiten ons plan om te gooien. Geen wandeling en niet slapen ver in het park, maar terugkeren naar de ingang van het park. Scheelt ons de volgende dag een uur op een toch al lange dag.
We hebben een RV park aan de rand van Clearwater, lekker makkelijk. We eten wat bij de Dairy Queen ( this ones for you Sylvia) en gaan lekker ons mandje in. Morgen naar Jasper.
25-5 Clearwater - Jasper
Een flink stukje sturen dus we gaan vroeg uit de veren 07.00 gaat de wekker.
We krijgen zo langzamerhand wat routine in het opbreken van ons kamp, alleen wil Richard nog wel eens het dopje van de watertank vergeten...
Na zo'n 100 km gereden te hebben, zien we aan de kant van de weg een auto stilstaan, zou het zo zijn.....
Ja hoor er zitten twee beren langs onze kant van de weg in de berm!!! Wat een cool gezicht, nog geen 20 meter van je af twee van die prachtige beesten. Volgens ons een schitterende foto gemaakt als een van de beren op zijn/haar achterpoten verheft en om zich heen kijkt. De dag kan nu al niet meer stuk.... En er komt nog zo veel moois...

Foto's

a1f8c.jpg
a1f8c.jpg
Rencontheirway
58e8f.jpg
58e8f.jpg
Rencontheirway
58e8f.jpg
58e8f.jpg
Rencontheirway
88fd4.jpg
88fd4.jpg
Rencontheirway
88fd4.jpg
88fd4.jpg
Rencontheirway