Canada Bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Canada is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Canada zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Canada, kun je zien waar je het best in Canada naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Canada als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

De Rocky Mountains vormen een hooggebergte in het westen van Noord-Amerika. Jaarlijks bezoeken hordes toeristen de bergen van de Rockies om er te wandelen, kamperen of bergsporten te beoefenen. Aan natuurschoon in de Canadese Rockies geen gebrek. Vijf natuurparken maken deel uit van dit gebergte: Nationaal park Banff, Nationaal park Jasper, Nationaal park Kootenay, Nationaal park Waterton Lakes en Nationaal park Yoho.  


Meer Rocky Mountains inspiratie? Bekijk 1528 fotos , 1 Blogs


Vancouver Island is met een oppervlakte van ruim 32.000 vierkante kilometer het grootste eiland aan de westkust van Noord-Amerika, gelegen in de Grote Oceaan. Het maakt deel uit van de provincie British Columbia, waar zich ook de hoofdstad van deze provincie, Victoria, bevindt. Op Vancouver Island leven onder andere zwarte beren, poema's en wolven en in de wateren rondom het eiland heb je een grote kans om walvissen te spotten.


Meer Vancouver Island inspiratie? Bekijk 653 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


British Columbia is een van de tien provincies van Canada en ligt in het uiterste westen van het land. Hoewel Vancouver in deze provincie ligt is dit niet de hoofdstad. Dat is namelijk Victoria, gelegen op Vancouver Island. British Columbia telt zeven nationale parken, waarvan Kootenay, Mount Revelstoke en Yoho de meest bekende zijn. Ook de vulkanische Anahimhotspot bevindt zich in British Columbia.  


Meer British Columbia inspiratie? Bekijk 569 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


De Icefields Parkway (ook wel Alberta Highway 93) is een 230 kilometer lange weg door het westen van Canada. De highway voert je langs veel natuurschoon in de Rocky Mountains, waaronder canyons, gletsjers en rivieren. Onderweg zul je onder andere het Columbia-ijsveld en de Athabascawaterval tegenkomen. De Icefields Parkway loopt van het beroemde Jasper National Park tot aan Lake Louise in Banff National Park.


Meer Icefields Parkway inspiratie? Bekijk 495 fotos , 1 Blogs


Vancouver is een stad in het uiterste zuidwesten van Canada, niet ver van het Amerikaanse Seattle. Voor velen is de stad het begin- en/of eindpunt van een rondreis door West-Canada. De meeste bezienswaardigheden vind je in Downtown Vancouver. Maar ook het Stanley Park is een ware attractie voor velen. Laat je verwonderen door de mooie totempalen en het prachtige uitzicht op de skyline van de stad.


Meer Vancouver inspiratie? Bekijk 414 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


Het allereerste en zeer bekende nationale park in Canada, Banff NP, trekt jaarlijks acht miljoen bezoekers. Het is onderdeel van de Rocky Mountains en de plaatsjes Banff en Lake Louise bevinden zich middenin het ongerepte gebied met valleien, bergen, gletsjers, bossen en rivieren. In het noorden is het park via de Icefields Parkway verbonden met het Jasper Nationaal Park.


Meer Banff NP inspiratie? Bekijk 194 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


Jasper National Park is gelegen in de Rocky Mountains en is een stuk groter dan het Banff park - Jasper National Park heeft wel twaalfhonderd kilometer aan hikingtrails. Qua landschap vertonen de twee gebieden veel overeenkomsten. In het park vind je verschillende gletsjers, waaronder die van het Columbia-ijsveld. In Jasper leven onder meer elanden, herten, coyotes, wolven en zwarte beren.


Meer Jasper NP inspiratie? Bekijk 173 fotos , 1 Blogs


Ontario 8.

De provincie Ontario ligt in het hart van Canada. Het is de dichtstbevolkte streek van het land. Onder meer de hoofdstad Ottawa en de metropool Toronto liggen in deze provincie. Ontario grenst aan vier van de vijf Grote Meren van Noord-Amerika. Alleen het Michiganmeer ligt in zijn geheel in de Verenigde Staten. Ook de wereldberoemde Niagarawatervallen bevinden zich in Ontario.


Meer Ontario inspiratie? Bekijk 114 fotos , 1 Blogs


Canada is onderverdeeld in tien provincies en drie territoria. De provincies, met ieder hun eigen soevereiniteit, zijn gelegen in het zuidelijke deel van het land. De drie territoria (Northwest Territories, Nunavut en Yukon) vormen het noorden van Canada. Een gebied dat bekendstaat om zijn ruige natuur, hoge bergtoppen en extreme temperaturen.


Meer Noord Canada inspiratie? Bekijk 113 fotos , 1 Blogs


Toronto 10.

Toronto is de grootste stad van het land, hoofdstad van de provincie Ontario. Opvallend aan de skyline van Toronto is de 553 meter hoge CN Tower. In deze toren bevindt zich een glazen vloer waar je honderden meters recht naar beneden kunt kijken. Ook een andere trekpleister van Canada, de Niagara Falls, vind je op een uur rijden van het centrum.


Meer Toronto inspiratie? Bekijk 108 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


Quebec 11.

Deze Franstalige stad en provincie heeft als kerstwens om als zelfstandige staat verder te gaan. Hier in het Noorden van Amerika kom je nog stukjes 'Frans platteland' tegen. De stad Quebec zelf staat bekend om de leuke zomeractiviteiten die er plaatsvinden. Het Château Frontenac en het parlementsgebouw zijn enkele pareltjes op het gebied van architectuur.


Meer Quebec inspiratie? Bekijk 91 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50