Saint John's

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Saint John's image

dag 3 van de Cruise, Antigua

Saint John's
Antigua en Barbuda
Liesbethstove

dag 3 van de Cruise, Antigua

Donderdag 16 februari 2017, Antigua

Een nieuwe dag, een nieuw jurkje, een nieuw eiland. Antigua vandaag.
Ik heb hier trouwens ook echt een nieuw jurkje gescoord, mijn dag kan niet meer stuk.

Toen we vanochtend naar het ontbijt liepen zag ik dat we naast een andere cruiseboot lagen. Later zagen we dat er nog een lag. En toen we na het ontbijt op het bovendek nog een kopje koffie namen kwam nummer vier er aan. Zoveel toeristen op zo'n klein eilandje. Het bleek te passen.
Eenmaal aan land loop je in St. John’s zo het gerestaureerde deel van het stadje in waar je direct op de taxi-ronselaars loopt. Dat kwam goed uit want we zochten een taxi die ons het eiland rond wilde rijden. Tijdens de cruise die we maakten bij Dubai en Oman kon je direct naast de cruiseboot een redelijk goedkope privé-taxi regelen.

De taxi's voeren dezelfde rondritten uit als de excursies op de boot. Dat deden ze in Oman en dat doen ze hier ook. Alleen zijn de taxi’s hier niet heel veel goedkoper dan de excursies op de boot. En de prijs is berekend op een taxi met acht betalende passagiers. Je zit dan dus sowieso weer met anderen waaraan je je aan moet passen. Je kunt niet zomaar overal (laten) stoppen voor een foto of een kleine wandeling, dat is jammer. Bovendien zaten we met Fransen en Italianen in de taxi die geen Engels spraken en dus geen idee hadden wat er gaande was. Toch is het me gelukt een prachtige school en een mooie winkel te fotograferen.

Zelf autorijden lijkt met op Antigua erg stresserend. Niet alleen de wegen zijn er slecht, ook de bewegwijzering laat te wensen over als hij er al is. En ik wil wel graag simpel kunnen vinden wat ik wil zien. Bovendien rijden ze hier links (Engelse kolonie geweest).

Antigua is heel anders dan St Maarten. Mooier, groener en Caribischer (zelfs een beetje Afrikaans qua sfeer). Niet alleen door de slechte wegen, maar ook door het landschap, de dorpjes en de kneuterigheid.
Na het rondje, een stop bij het ziekenhuis met uitzicht over St. John’s, een stop met uitzicht over beide oceanen, Nelson’s Dockyard en een toeristisch winkelstraatje met uitzicht, reden we door het regenwoud terug richting St. Jonh’s. Een half uur rijden voor St. John’s zijn we afgezet bij een mooi strand (met Wifi).

Na een uur of drie zijn we weer opgehaald en terug naar de boot. Totaal 30 euro per persoon.
In St. John’s wat rondgelopen, een paar mooie foto's gemaakt, een biertje gedronken bij een plaatselijke gelegenheid en mijn jurkje gekocht.
Het was een goede dag.

Foto's

b474d.jpg
b474d.jpg
Liesbethstove
e6d60.jpg
e6d60.jpg
Liesbethstove
ec477.jpg
ec477.jpg
Liesbethstove
2984d.jpg
2984d.jpg
Liesbethstove