Antigua en Barbuda image

Antigua en Barbuda


Reisgids

Antigua en Barbuda
Noord en Midden Amerika
Pimwestenberg

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Antigua en Barbuda-vakantie: je gratis reisgids

De nieuwe slogan van dit eiland is The beach is just the beginning. Volgens de touristboard is er is namelijk 'zoveel meer dan strand en zee'. Ondanks de nieuwe leus zijn de voornaamste twee redenen om hierheen te gaan tóch de zee en het strand. 365 stranden; voor elke dag van het jaar eentje dus en in alle variaties. Witte stranden met of zonder palmbomen, uitgestorven en drukke stranden, brede en smalle stranden, allemaal aan een zee die in kleur varieert van lichtgroen tot donkerblauw en alles daar tussenin.

Barbuda is niet geschikt voor mensen die zich in het nachtleven willen storten, maar juist voor mensen die willen relaxen, uitrusten en die zichzelf kunnen vermaken. Aan de ene kant van het eiland vind je wild uitziende stranden met drijfhout en schelpen aan de diepblauwe Atlantische Oceaan. Aan de andere kant van het eiland is de rustige Carbische zee die zich perfect leent om in te zwemmen en te snorkelen.

Antigua en Barbuda maken, naast het onbewoonde eilandje Redonda, deel uit van de Bovenwindse Eilanden in de Kleine Antillen. Er wonen zo’n 90.000 mensen verspreid over de eilanden. Als lid van het Brits Gemenebest zwaait koningin Elizabeth II hier de scepter. 

Wat zegt de community

(2)
Bekijk reviews >

Van onze community

Rasta(2)
Rasta(2)
Saint John's
Dreamer666

Praktisch

 • website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Antigua en Barbuda kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Oost Caribische Dollar (XCD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 augustus – Dag van Emancipatie

  Rond deze datum word in Antigua carnaval gevierd. Een kleurrijk feest met veel dans en muziek. Van origine staat deze dag in het teken van de afschaffing van de slavernij.

  1 november – Nationale Feestdag

  9 december – Heroes’ Day

  Elk jaar op 9 december vieren de eilandbewoners het leven van de helden van het land die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de geschiedenis van Antigua en Barbuda. Voorheen werd deze dag V.C. Bird Day genoemd, naar de eerste premier van de eilandgroep, die op 9 december 1910 werd geboren.  

 • Antigua en Barbuda – welke stekker heb je nodig?

  Stekker type AStekker type B
 • Tijdsverschil: 5 uur vroeger

  Het oppervlak van Antigua en Barbuda is 80% van Texel.
  De gesproken taal/talen: Engels.