Saint John's

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Saint John's image

dag 2 van de cruise, Sint Maarten

Saint John's
Antigua en Barbuda
Liesbethstove

dag 2 van de cruise, Sint Maarten

Woensdag 15 februari 2017, Sint Maarten

Gisterenavond bij het avondeten heb ik (samen met alle vrouwen) een roos gekregen ( van het schip), toch een beetje Valentijnsdag.

Vanmiddag rond 1 uur hebben we St. Maarten bereikt. Vanaf een uur of tien voeren we langs verschillende eilanden. We denken, ook afgaande op de kaart op de boot die de Nederlandse hostess ons liet zien en de taxichauffeur op St. Maarten, dat het Saba, St. Eustasius en St. Kids waren.
Raar om zover van huis op Nederlandse bodem te stappen, een beetje opwindend ook. Maar ik denk dat wij de enige waren die vonden dat het een stukje van ons koninkrijk is.

Iedereen spreekt een soort Engels en als je zegt dat je uit Nederland komt kijken ze je glazig aan. Zij komen in elk geval niet uit Nederland. Behalve een oude man die hoorde dat we uit Nederland komen en op ons afstapte om te zeggen dat hij ook uit Nederland komt en hier al vijftig jaar woont. Hij kwam nogal triest op ons over. De verkopers om ons heen verstevigde echter hun grip op ons en de oude man droop af. Ik kreeg het gevoel dat hij veel meer Nederlands met ons had willen spreken. Hij had iets weg van een achtergebleven schipbreukeling die we niet hebben weten te redden. Maar goed, er meren meerdere keren per week cruiseboten met Nederlanders aan op Sint Maarten, het zal wel goed komen met hem.

Wat die verkopers betreft, Philipsburg is één groot tax free shopping gebeuren, met strand en, in elk geval als de cruiseschepen aanleggen, dure hamburger tentjes.

Tip: Alle van de vele koffiebarretjes (hier en op de andere eilanden) hebben gratis Wifi. Je hoeft dus geen dure MB's te kopen op de boot.

O ja, en een kerk en het oude courthouse. Ik vond het een beetje tegenvallen.
Na de lunch en nadat we een zonnehoed en een petje hadden gescoord zijn we met de taxi naar Maho beach gegaan. Een bezienswaardigheid. Een strand namelijk dat zo vlak aan het vliegveld grenst dat de vliegtuigen bij aankomst over je hoofd scheren en je bij vertrek uit je broek blazen. Onderweg wilden we graag langs het oude fort. We noemden het per abuis fort Amsterdam en de chauffeur wist dus niet wat we bedoelden. Eerst wilde hij ons naar een hotel rijden, toen hij begreep dat dat niet de bedoeling was, reed hij ons naar een uitzichtpunt. We hebben het maar zo gelaten.

Het was ook een mooi uitzicht. Je keek op Philipsburg en de haven met 'onze' boot.
Raar hoe snel je de boot als van jou beschouwd en er ook een beetje een trots gevoel bij krijgt. Zelfs als je het op de boot zelf 'iets' te onrustig vindt.

De grootste attractie van Maho beach zijn wat ons betreft niet zozeer de vliegtuigen, hoewel ook best indrukwekkend, maar veel meer de mensen die op de rand met hun fototoestel in de aanslag klaar staan.
De rit, met uitzichtpunt, koste 30 dollar voor twee. Het wordt goedkoper met meer. De prijzen staan van te voren vast en zijn een fractie lager dan de prijzen op de cruise. Terug moesten we zelf regelen, er waren genoeg mensen en busjes die terug naar de boot gingen. Daar aangekomen besloot onze chauffeur echter op ons te wachten. Voor 8 dollar p.p. bracht hij ons terug.
We stopten nog bij de grens met het Franse deel, de enige plek waar Nederland aan Frankrijk grenst, en een ander uitzichtpunt.
Hoewel we pas om half tien op de boot hoefden te zijn, hadden we eigenlijk geen zin om op het eiland te eten. Tijdens de cruise bij Dubai en Oman deden we dat wel. Ik weet niet of de prijzen, de warmte of iets ongastvrij's ons tegen heeft gehouden. We komen zondag terug, misschien dat het dan beter gaat tussen St. Maarten en ons.

Foto's

35bdc.jpg
35bdc.jpg
Liesbethstove
e97db.jpg
e97db.jpg
Liesbethstove
8541e.jpg
8541e.jpg
Liesbethstove
9e894.jpg
9e894.jpg
Liesbethstove
d09e1.jpg
d09e1.jpg
Liesbethstove