Galapagos eilanden image

Galapagos eilanden


Reisgids

Galapagos eilanden
Ecuador
Getty Images

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

De Galapagos eilanden liggen in de Grote Oceaan en bestaat uit dertien grote eilanden en vele kleine, waar maar vijf van bewoond worden. Letterlijk vertaald heten ze de schildpaddeneilanden, tegenwoordig vind je er alleen niet meer zoveel schildpadden als vroeger, doordat walvisvaarders een slachting aanrichtten. Wel staan er nog honderden vulkanen op de eilanden, die het landschap grootendeels bepalen. Alleen de hoogste gedeelten van de hellingen bevatten tropisch bos, aan de kust vind je woestijn en steppe.

Wat zegt de community

(12)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Tot hier en niet verder
Tot hier en niet verder
Galapagos eilanden
Columbusei
Eilandhoppen
Eilandhoppen
Galapagos eilanden
Deerik
Kleine draak
Kleine draak
Galapagos eilanden
Deerik

Praktisch

  • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

    Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

  • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

  • Galapagos eilanden – welke stekker heb je nodig?

    Ga je op reis naar Galapagos eilanden, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Galapagos eilanden gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

    Stekker type AStekker type B
  • Tijdsverschil: zomer- 8 uur vroeger/ winter- 7 uur vroeger