Purmamarca

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Achterom bij Purmamarca

Purmamarca,
Argentinië


Waar wij geen rekening mee hebben gehouden is dat 1 mei, ´de dag van de arbeid´ groots wordt gevierd in Argentinie. Wij kwamen er achter toen we 29 april terug kwamen uit Humahuaca bij het Tilcara busstation en het ticket voor de volgende dag naar Purmamarca gingen regelen. Ging er geen enkele bus! Ja pas om 15.00 uur. De 30e was een extra vrije dag en zelf ook al een feestdag. Een feestweekend dus.
We wilden niet wachten tot 15.00 uur want ons plan was om ook die dag dan nog naar de Salinas Grandes te gaan. Dus een taxi geregeld die ons om 09.00 zou komen ophalen bij de accommodatie. Op zich liggen Tilcara en Purmamarca niet ver van elkaar vandaan, dus de prijs viel reuze mee.
In Tilcara wordt de avond van 29 april gefeest tot in de late uurtjes. Wat een herrie....
Hadden de neiging om uit bed te gaan en kijkje te gaan nemen. Toch maar niet gedaanl. Uiteindelijk in slaap gevallen.

Taxi keurig op tijd. En zijn na 3 kwartier al in Purmamarca. Ik had al accommodatie geboekt Del Amauta Hosteria. Maar inchecken ging natuurlijk nog niet zo vroeg. Konden wel de koffers achterlaten.
Het dorp ingelopen. Daar het nog vroeg was direct naar het uitzichtpunt gelopen om ook hier de gekleurde bergen te zien. Het was daar dringen geblazen. Je loopt over particulier terrein dus je betaald een verplichte donatie.

Daarna hebben we het ommetje gemaakt naar de kloof en hebben we het pad gevolgd dat ons naar de andere kant bracht van de bergen waar je eerst tegen aan keek. Omdat je hoog staat heb je dit uitzicht wat op deze foto te zien is.

We zijn verder naar de weg in de verte gewandeld en links om kom je van via de omweg weer in Purmamarca uit. Maar niet voordat je het kleurrijke kerkhof bent gepasseerd.