Henk Vanetie

profiel Henk Vanetie

Naam

Henk Vanetie

Reviews

19

Foto's & tips

982

Blogs

5

Lid sinds

01 March 2013

Favorieten

Fav. werelddeel

Noord en Midden Amerika

Fav. land

Nederland

Fav. stad

Nijmegen

Over mij

Ik ben een enthousiaste en leergierige fotograaf. Voorkeur is natuur en dieren. Ik hou ontzettend van reizen. Samen met mijn vrouw op pad, om veel van de wereld te mogen zien en beleven. Ik hou van een uitdaging.
Getrouwd, 2 kinderen. Favorieten Landschapsfotografie, Natuur en Wildlife en af en toe een portretje in de buitenlucht vind ik ook erg leuk om te doen.
Op mijn website www.vanetiefotografie.nl of www.fotowandelingnijmegen.nl vindt je wat foto's die ik hebben mogen maken.

Zondag 5 september 2021 j.l. heb ik de fotowedstrijd van Gelderland gewonnen. De vakjury heeft mijn foto uitgeroepen tot de beste foto van Gelderland in de categorie LANDSCHAP. Georganiseerd door Provincie Gelderland, Omroep Gelderland (was op TV), Buitengewoon en Gelderse streken en kastelen. Tevens won ik ook nog eens de publieksprijs hoe gaaf is dat.

Iedere maand kijk ik weer uit naar het maandblad Columbus omdat ik de verhalen, de inspiratie en de mooie foto's een genot vindt om deze te bekijken. Live and Enjoy ! Ik verzorg sinds Juni 2016 Stads-Fotowandelingen in en rondom Nijmegen, heel mooi om te doen www.fotowandelingnijmegen.nl .

Mijn Motto

'Mijn passie is het om al het mooie van de wereld te zien, te beleven en te bezoeken . Geen Woorden Maar Foto's gewoon mooie foto's schieten.'

Over mijn camera

Type

Type fotocamera

Merk

Canon

Model

Canon EOS R6 en Canon 5D Mark IV

Overige

H&Y Filterset K-serie, Canon 24-105mm f4.0 , Flitsers Godox EF-560, Ringflitser, 2 statieven. Lenzen Canon EF 2.8 70-200mm USM, Macro 2.8 90mm 1:1 , Canon 24-105mm f4.0 , Canon 1.8 50mm, Sigma tele 150-600mm, Canon f2 35mm

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (982)

'382656' door Henk Vanetie '382656' door Henk Vanetie

KroatiëSplit

KroatiëSplit

Krka Watervallen

Henk Vanetie

De Krka-watervallen zijn de watervallen in het Nationaal Park Krka bij Šibenik in Kroatië in de omgeving van Zadar-Split. Het is zo uniek omdat je bij deze watervallen, erg indrukwekkend om te zien, kan zwemmen.

'458307' door Henk Vanetie '458307' door Henk Vanetie

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Banff National Park

Henk Vanetie

Na al het mooie geweld van de Noordelijke Staten in Amerika, zoals Teton, Yellowstone en Glacier NP gingen wij richting Banff NP in het zuidwesten van de staat Alberta. Wij hebben o.a. een boottocht gedaan op Lake Minnewanka. Tijdens de route kom je dit soort panaroma's tegen. Prachtig !

'483575' door Henk Vanetie '483575' door Henk Vanetie

Verenigde StatenYellowstone NP

Verenigde StatenYellowstone NP

Grand Prismatic Sprin

Henk Vanetie

Telkens als ik mijn foto's terug kijk van Yellowstone kan ik deze foto's nog steeds bewonderen, het blijft uniek. Dan moet ik weer een foto delen, vandaar deze foto. Deze foto is van een andere hoek genomen om een ander beeld te geven van de misschien wel de mooiste bron van Yellowstone de Grand Prismatic Spring. Een echte aanrader !

Laatste blogs (5)

Howdy folks, Ik heb er eindelijk tijd voor een blog te schrijven of beter gezegd ons dagboek. Woendagmorgen om 05.45 uur ging onze wekker om vervolgens om 06.45 uur weg te rijden naar Schiphol. Dan... Lees meer

Mijn fans (9)

Ik ben fan van (8)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (77)

'1139583' door Ameerakker '1139583' door Ameerakker

ThailandAndaman kust

ThailandAndaman kust

Thailand Khao Sok...N

Ameerakker

In het Thailand Khao Sok National Park bevindt zich een groot stuwmweer. Dit vormt een heel bijzonder landschap met de omliggende bergen, die vaak stijl omhoog steken. Op sommige plekken is het van bovenaardse schoonheid.

'1138352' door Tim Schoenmakers '1138352' door Tim Schoenmakers

TurkijeCappadocië

TurkijeCappadocië

Sky full of balloons

Tim Schoenmakers

Om 5 uur 's morgens opgehaald worden bij je accommodatie. In het pikkedonker de lucht in, de duisternis enkel opgelicht door de gasbranders van de ballonnen om je heen. Langzaam komt de zon op en zie je een licht volledig bedekt met luchtbalonnen. Een zonsopkomst in een ballon in Cappadocië is een onvergetelijke ervaring.

'1138181' door Dianadm '1138181' door Dianadm

Mauritanië

Mauritanië

Het laatste licht in.

Dianadm

Chinguetti ligt aan de rand van Erg Ouarane, een immense zandwoestijn die reikt tot aan de stad Ouadane. De Erg is 1000 km² groot en de duinen kunnen hoogten bereiken tot wel 400 meter. Net buiten het dorp beginnen de eerste duinen en vanaf de top het je een fantastisch uitzicht over het landschap. Een zonsondergang in de woestijn is altijd een magisch moment. Als de zon nog net boven de duinen uitkomt en de laatste zonnestralen het zand een warme gloed geeft, voel ik magie. Nog mooier wordt het als er in de verte een karavaan tevoorschijn komt. Ze zijn bijna thuis.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier