Noord Centraal Eiland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hobbitton, dwalen als een hobbit

Noord Centraal Eiland,
Nieuw-Zeeland


Op het Noordereiland zijn er weinig plekken die zo platgelopen zijn als Hobbiton, de miniatuur film-kosmos van de Hobbits uit onder meer de Lord of the Rings films. Niet echt een Columbus bestemming dus. Gedurende de dag struikel je er over een veelheid aan, maar met name Aziatische, toeristen. De tourgidsen zijn enthousiast over het onderwerp, bijzonder goed geïnformeerd! Zelfs als je de films nooit gezien hebt, is het een leuke excursie. Al is het maar om je te verwonderen over de duizenden schapen die grazen over de omliggende heuvels.

Wij gingen, per toeval, met de allerlaatste tour (kwart voor 5) aan het einde van de middag mee, waardoor we in alle rust het heuvelachtige landschap konden bewonderen. Het is natuurlijk super toeristisch, maar toch wel een must-do voor iedereen die de films geheel of gedeeltelijk gezien heeft. Het is werkelijk prachtig gemaakt en bij ieder huisje krijg je het gevoel dat Frodo of Bilbo de deur voor je open kan doen.

Na afloop is er gelegenheid om in de Green Dragon uit een pul een verkwikkend drankje (inbegrepen bij de tour) te nuttigen!