Noord Centraal Eiland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Onderweg.....

Noord Centraal Eiland,
Nieuw-Zeeland


We zijn op twee derde van onze road trip door NZ. Ons stalen ros staat welverdiend te rusten in de vroege ochtendzon. Waar heeft hij ons al gebracht deze reis, wat hebben we al beleefd?
De hoge besneeuwde toppen van de Nieuw-Zeelandse Alpen, gletsjermeren met een onwerkelijke kleur blauw, de immense fjorden van Milford Sound, honderden kilometers door wind en regen geteisterd regenwoud aan de westkust, met de Jetboat door nauwe canyons blazen in Queenstown, tussen de zeehondjes kajakken in Abel Tasman. Zo laat ik rustig alle belevenissen de revu passeren.

Dit zijn de vredige en rustige momenten om al die indrukken te verwerken én alvast vooruit te kijken en je te verheugen op wat nog komen gaat. Dit soort momenten blijven me altijd erg goed bij omdat ik dan heel bewust geniet van onze reis. Zo zit ik te mijmeren terwijl ik de omgeving in me opneem, om nooit meer te vergeten.

"Good morning!!" roept een vriendelijke stem en ik schrik op uit mijn overpeinzingen. Het is de boerin van onze farmstay, ze komt verse eieren en zelfgemaakte jam brengen voor ons ontbijt. Ik sta op en loop haar tegemoet, vol zin in nieuwe avonturen en belevenissen. Fantastisch dat we nog een aantal weken te gaan hebben.....