Fox en Franz Josef gletsjers

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lake Matheson zonder Lake

Fox en Franz Josef gletsjers,
Nieuw-Zeeland


Het meest gefotografeerde punt op het Zuidereiland van Nieuw Zeeland is Lake Matheson, ook wel bekend als Mirror Lake. Het meer laat een prachtige spiegeling zien van de Nieuw Zeelandse Alpen met Mount Cook in de verte. De beste stek daarvoor is 'reflection point', vanaf de parkeergelegenheid gezien aan de andere kant van het meer, ongeveer een uur lopen.

Maar dan moet het weer wel meezitten.............de komende twee dagen stormachtig weer voorspelt met veel regen. Dat betekent nog dezelfde avond dat we hier aankomen direct naar de Fox gletsjer, en daarna door naar Lake Matheson. Maar helaas geen spiegeling, al wat te veel wind. Ook weinig van de Alpen te zien, Mount Cook hangt met zijn kop in de wolken.

We zijn weer bijna terug als we op een weide aankomen en ineens de wolken op beginnen te trekken. De zon komt helemaal door en dan zien we de Alpen en Mount Cook ineens recht voor onze neus opdoemen. Je staat hier veel dichterbij dan aan de overkant van het meer. Je voelt je direct nietig, wat een macht straalt dit uit!
Daarom deze foto van het bekende Lake Matheson, maar dan zonder het Lake, want dat ligt een stukje achter me.