Bay of Plenty, Coromandel, Eastland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Fietsen van Whitianga naar Cathedral Cove

Bay of Plenty, Coromandel, Eastland,
Nieuw-Zeeland


Vanaf het leuke strandplaatsje Whitianga kan je, na een korte overtocht met de ferry, een leuke (dag)fietstocht maken naar Cathedral Cove (en eventueel ook Hot Water Beach als je wat sportiever bent, niet zulke lange pauzes neemt op de stranden en vroeg vertrekt). Fietshuur in Whitianga is minder dan de helft van de prijs in de meer toeristische steden. Bij terugkomst kon ik de fiets (met cijferslot) zelf in de achtertuin van The Bike Man parkeren, omdat ze al dicht waren.
Bereid je wel voor op een paar hele steile heuvels, soms moest ik omhoog lopen (o.a. vlak voor Hahei en Grange Road van Hahei naar Cathedral Cove) en downhill hard in de remmen knijpen. De locals vonden het ook erg bijzonder, want ik werd veel aangemoedigd vanuit voorbijkomende auto's en bij een korte pauze langs de weg.
Ben je niet zo sportief dan gaat er ook een busje vanaf de ferry tot Hot Water Beach en alles er tussenin. Dit is uiteraard wel wat drukker en meer toeristisch.
Onderweg kan je o.a. bij Cook's en Hahei Beach even een rustpauze nemen. Bij Hahei kan je ook je lunch inslaan (bij Cook's is er echt niets, wel lekker rustig! De mensen die ik tegenkwam en daar verbleven moesten voor iedere maaltijd met de ferry naar Whitianga).
De afdaling naar Cathedral Cove (en de klim terug) kan alleen te voet en duurt ongeveer 30 minuten (45 minuten volgens het bord bij het begin). Als er net een busje is aangekomen is het wel redelijk druk op het strand, maar de meeste mensen blijven toch niet zo heel lang.
Voor de gezonde trek na een dag fietsen is er in Whitianga een best wel ruime keuze aan goede restaurants (o.a. Thai, vis, chic NZ).
Ik verbleef in de leuke, goed verzorgde Pipi Dune B&B, ongeveer 20-25 minuten lopen vanaf het centrum.
Datum foto: 6 maart 2018