New South Wales

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Emu

New South Wales,
Australië


De emoe komt vrijwel overal in Australië voor, behalve in de regenwouden.

Ook komen ze weinig voor in woestijnen en het noorden van het land. De emoe leeft vooral in (Eucalyptus) bossen, steppes en zandvlaktes in woestijnen. De emoe is de op één na grootste (loop)vogel van de wereld.

Ze hebben bruine veren, waarmee ze niet kunnen vliegen. De veren hangen slap en zijn net zo lang als de onder-veren, waardoor de emoe een 'slordig' uiterlijk heeft. Ze hebben een lange nek en lange poten met aan elke poot drie tenen. Verder hebben de mannetjes een blauwe nek.
Ook de emoe kan snel lopen, maar heeft geen vleugels van betekenis voor zo'n grote vogel. De vleugels zijn slechts 20 cm lang.

moes hebben, net als de andere loopvogels, een plat borstbeen en daarmee geen aanhechting voor de vleugel spieren, waardoor zij niet kunnen vliegen.Ze hebben wel hele krachtige poten waarmee ze een snelheid kunnen behalen van ongeveer 50 kilometer per uur.

De emoe is een omnivoor. In Australië komen de vruchten, zaden, bloemen en insecten, die worden gegeten door emoes, beschikbaar na regenval. Foto heb ik gemaakt in het Mungo National Park.