Chicago

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bucktown benedict

Chicago,
Verenigde Staten


Volgens sommigen was het een paus, volgens anderen gaat de eer naar een effectenmakelaar: Wall Street broker Lemuel Benedict die op een dag het Waldorf Hotel inliep. Benedict was in het gezelschap van een enorme kater die hij besloot te voeren met een spontaan bedacht gerecht: twee gepocheerde eieren, ham en een Engelse muffin met Hollandaise saus ‘on the side’. Aangetrokken door de geur kwam vervolgens de maître d' hôtel aanzetten. Deze Oscar nam een hap, veranderde ham in spek en muffin voor toast en zette het als Eggs Benedict op het menu. Geschiedenis was geschreven en iedereen met een kater was blij.

Eggs Benedict heeft sinds het voor het eerst uit het ei kroop vele kinderen gebaard. Deze nakomelingen variëren van Benedict met gegrilde ossenhaas of krab tot Eggs met groenten of prosciutto. Niet toevallig doen deze vier varianten een belletje rinkelen bij Chicago foodies. Een geluid dat te herleiden is tot Toast, Chicago’s beste ontbijt en lunch restaurant voor Lemuel Benedicts culinaire uitvinding. Een plek waar een benedict teruggaat in de tijd als zijnde ‘a toasted fluffy English muffin, topped with 2 poached eggs, drizzled with lemony truffle hollandaise sauce and house potatoes...’

Je vindt Toast in Bucktown, een wijk ten noorden van Wicker Park. De wijk is een van Chicago’s groeibriljantjes, vernoemd naar de geiten (Bucks) die de Poolse immigranten vroeger in hun achtertuin hielden. Geiten (en Polen) die zijn vervangen door kunstenaars, die op hun beurt plaatsmaken voor boetiekjes en een groeiend aantal goede restaurants zoals Takashi en natuurlijk Toast.

De originele (en nog steeds going strong) Toast begon in 1996 in Lincoln Park en baarde in 1999 een zusje aan Damen Avenue. Het restaurant heeft een aangename sfeer en is altijd gevuld met relaxte buurtbewoners en de geur van koffie. De ‘signature dish’, naast benedicts, is El Bucktowno: ‘chicken breast marinated with mustard and thyme, grilled and topped with a spicy mayo, grilled red onion, squash and zucchini served on a French bolo.’ Voor wie genoeg heeft van kip en ei biedt het menu een ruime keuze aan ‘home made’ dishes met locale ingrediënten.

Dus ben je op zoek naar een plek om te toasten op een nieuwe dag in deze prachtige stad, dan vind je ‘m op 2046 North Damen Avenue, Bucktown Chicago.

Toast
2046 North Damen Avenue
Chicago
W: [url="http://www.toast-chicago.com/b_about.html" target="_blank"]www.toast-chicago.com/b_about.html[/url]
Open
M-F 8am - 3pm
Saturday and Sunday 8am - 4pm