Mexico

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Mexico image

Reizen met kinderen (algemeen)

Mexico
Noord en Midden Amerika
Jenny

Reizen met kinderen (algemeen)

Onze oudste was 9 weken jong toen we haar voor het eerst mee op vakantie namen. De babyleeftijd vond ik eigenlijk wel een heel relaxte. Zolang je maar genoeg luiers en voeding meeneemt kan er eigenlijk weinig misgaan. Baby’s zijn nog niet mobiel en voor de rest is het eten, drinken, poepen, plassen en slapen. Jonge kinderen hebben wel een vast ritme, doorbreek je dat door buiten je eigen tijdzone op reis te gaan, dan kun je daar toch wel een poosje “plezier” van hebben (tweemaal zelfs, eenmaal thuis nòg een keer).

De oudste kreeg uiteindelijk nog een zusje en een broertje en met z’n vijven maakten we in 2005 onze eerste verre reis (Mexico). Op advies geen rondreis, maar een hotel op één plek zodat we al naar gelang excursiedagen konden afwisselen met rustdagen. Op zich een erg goede tip, maar het liep uiteindelijk anders…

De handbagage van de kinderen bevatte de eerste jaren boeken, leesboeken maar ook spelletjes- en puzzelboekjes, een knuffel, bordspelletjes in mini-uitvoering met magneetjes, een pakje speelkaarten, een GameBoy en later ook een klein cameraatje. Tegenwoordig vermaken ze zich met e-reader, tablet of mobiele telefoon (apparaten die natuurlijk wel regelmatig moeten worden opgeladen). In hun koffers zaten o.a opblaasballen, zwembanden en duikstaven. In onze bagage zaten de “serieuzere” zaken zoals kinderaspirines, pleisters, diarreetabletjes, schaafwondencrème etc. Van te voren haalden we natuurlijk de benodigde vaccinaties.

In 2006 maakten we onze eerste ròndreis (Thailand, bijzonder kindvriendelijk). We kozen voor een korte rondreis in combinatie met een strandvakantie op Koh Samui. Mooie afwisseling, goede keus. Daar waar mogelijk hebben we dit elk jaar, zolang de kinderen dit graag wilden, volgehouden; eerst een rondreis en daarna strand. Voor elk wat wils, dat is belangrijk!

Reis je met kinderen dan moet je wel enigszins flexibel zijn, want er gaat ook weleens iets mis. In 2005 werden we kort na aankomst in Mexico getroffen door orkaan Emily en moesten we worden geëvacueerd. Er viel daarna geen excursie meer te maken, zwemmen in zee was verboden en de zwembaden waren verwoest. In Thailand belandde de jongste met bijna 41 graden koorts in een kinderhospitaal in Phitsanulok (kundige en lieve medici) en in Zuid-Afrika bleek dat ik mijn belofte (‘s avonds zwemmen) niet kon nakomen. Ik wist van te voren wel dat het daar winter was, maar dat het er na zonsondergang zó koud was wist ik níet. Gelukkig hebben ze in Durban een keer kunnen zwemmen en maakten de diverse safari’s en een mooie wandeling in de Drakensbergen alles goed.

Nu breekt langzaamaan de tijd aan dat ze niet meer alle drie meekunnen (school/stage) en dat is wel even wennen. In 2016 gaan we gelukkig nog een keer “ op volle sterkte”!

Reizen met kinderen? Ja! Het kost wat, maar het levert je kinderen (èn jezelf) een open blik en een, in figuurlijke zin, propvolle rugzak op. Wel raken ze besmet het met reisvirus, maar er zijn ergere dingen!

Foto's

f081b.jpg
f081b.jpg
Jenny
2cf4b.jpg
2cf4b.jpg
Jenny
dd02a.jpg
dd02a.jpg
Jenny
75396.jpg
75396.jpg
Jenny
e6a12.jpg
e6a12.jpg
Jenny
f164b.jpg
f164b.jpg
Jenny
4a093.jpg
4a093.jpg
Jenny