Noord El Salvador

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bezoek Suchitoto

Noord El Salvador,
El Salvador


Een land wat vaak wordt overgeslagen in Midden-Amerika is El Salvador. Zo jammer! Als je een nog authentieke bestemming wilt bezoeken is dit land wat slechts half zo groot is als Nederland een aanrader.

Dit is Suchitoto: een kleine plaats in het noorden van het land. Het is een charmante plek met voldoende mogelijkheden om zeker een week te verblijven. Het heeft vele koloniale panden, de straten zijn met cobblestones bestraat, de huizen in allemaal vrolijke kleuren geschilderd, er is veel groen in de stad, het is er schoon, mensen zijn super vriendelijk, er zijn veel leuke restaurants met een goede kwaliteit eten.

Op de foto zie je goed hoe de ligging is van het plaatsje. Het ligt op een heuvel en wordt omringd door natuur. Het meer is een stuwmeer en het grootste meer van het land. Hier loop je in 20 minuten naartoe, of je pakt de lokale bus vanaf het centrale plein. Er zijn excursie mogelijkheden om bijvoorbeeld vogels te gaan kijken op het meer, of je vaart naar een eiland met een neergestort vliegtuig.