Matanzas

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cubaanse Krokodil

Matanzas,
Cuba


De ruitkrokodil of Cubaanse krokodil is een middelgrote soort die een lichaamslengte bereikt van drie tot vier meter. De krokodil wordt al sinds lange tijd bejaagd om het vlees en tevens om de huid die kan worden verwerkt tot krokodillenleer. De krokodil heeft een klein verspreidingsgebied en komt alleen voor op het Caribische eiland Cuba. Er leven nog maar ongeveer 4000 exemplaren in het wild.

De krokodillenfarm Criadero de Cocodrilos in Boca de Guamá is de grootste in heel Cuba. In 1962 werd deze kwekerij opgezet door Fidel Castro voor het behoud van 16 bedreigde reptielsoorten. Er worden hier zo’n 100.000 dieren ondergebracht in verschillende poelen. Hier worden de krokodillen gesorteerd op grootte, leeftijd en soort. Nou, dat klinkt toch helemaal geweldig…..

Toch had ik een naar bijsmaakje toen ik deze farm weer verliet. Heb ook maar een paar foto’s gemaakt en dit is er een van. Hier word aan een hengel een stuk kip gehangen en als je betaald mag jij de hengel vasthouden om de krokodillen te voeren. Niet echt mijn ding maar oke daar kan ik nog inkomen aangezien er toch inkomsten moeten zijn. Maar als er verderop een kleine krokodil ( 40 cm lang) met een hoedje op een dasje om wordt aanboden als fotomodel wordt mij betreft toch echt de plank misgeslagen. Heel jammer want het fokprogramma schijnt wel geslaagd te zijn.