Costa Rica

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Costa Rica image

Back to Basic in Sarapiqui

Costa Rica
Noord en Midden Amerika
KHoogeboom

Back to Basic in Sarapiqui

Een van de hoogte punten van onze reis was een bezoek aan RaraAvis Rainforest Lodge in Sarapiqui. RaraAvis is meer dan een lodge, het is een ervaring.

Het begint al bij de rit er naar toe. Dat kan niet met de auto. Dat kan op twee manieren. De tractor of met een paardrijrit. De tractor is alleen niet geschikt voor mensen met hartproblemen of andere medicische klachten en een sportbh schijnt voor vrouwen een must te zijn. De paardrijrit is voor een ieder geschikt, ook als het de eerste keer op een paard gaat worden. Let wel, de tocht duurt ongeveer 3 uur tot een stopplek, daarna wandel je in minimaal 1 uur naar de lodge. Ik zeg wandel maar soms is het toch meer een hike. Voordat je bij de lodge bent heb je al een hele ervaring achter de rug.

Wat RaraAvis bijzonder maakt is dat het dus op een afgelegen plek ligt. Het is idyllisch. Een waterval binnen 5 minuten lopen vanaf de eetzaal, kolibries tijdens het ontbijt , een balkonnetje met hangmat en ontelbaar veel sterren als het donker is.
Maar wat Rara onderscheid van andere accomodaties zijn de biologen die er vaak een langere periode zitten voor onderzoek. In ruil voor kost en inwoning verzorgen zij tours en andere activiteiten. Wij hadden het geluk Cas te ontmoeten. Toevallig een Nederlandse bioloog die gek was van kikkers en ons net zo enthousiast kreeg. Hij nam ons mee op nachtsafari, de jungle in, opzoek naar kikkers. En die hebben we, onder luid gejuich van Cas, gevonden. De score: de beroemde roodoogboomkikker, een glaskikkertje en een kikker met een deftige latijnse naam die ik weer ben vergeten maar waar Cas erg enthousiast van werd.

RaraAvis is niet voor iedereen geschikt. Het is geen luxe lodge. Er is geen stroom of wifi, het eten bestaat voornamelijk uit rijst en bonen en de tocht erheen is pittig. Maar wat een ervaring! Zeker als je nog nooit op een paard heb gezeten.

Foto's

3fdc6.jpg
3fdc6.jpg
KHoogeboom
0dcf6.jpg
0dcf6.jpg
KHoogeboom