Jasper NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kanoën over de Canadese meren

Jasper NP,
Canada


Tijdens een kanotocht over prachtig Maligne Lake in Jasper National Park leggen we de kano op de oever om een broodje te eten. De omgeving is prachtig, we worden omringd door imposante bergen en gletsjers. Het is best spannend om je lunch hier, zittend op een boomstam langs het water, op te eten. We keken steeds om ons heen of er niet opeens een beer uit de bosjes te voorschijn kwam. Wat dit uitje natuurlijk nog avontuurlijker maakte! gelukkig konden we ons broodje ongestoord opeten, en zagen we alleen een eland verderop langs het water.

Maligne Lake ligt ong 45 km. ten zuiden van Jasper en ligt in het Jasper National Park in Alberta. Het meer is ong. 22,5 km lang en is 97 m op zijn diepste punt, in het zuiden van het meer. De route ernaar toe is al prachtig, en onderweg heb je grote kans om wildlife te zien.

Canada is een geweldige bestemming om met kinderen rond te reizen; per camper (je eigen huisje op wielen) of bijvoorbeeld met een huurauto waarbij je overnacht in stoere blokhutten. Onderweg spot je wildlife langs de weg, je kunt gaan wildwater raften, kanoën of zwemmen in hot springs. Genieten voor jong en oud!