Canada image

Canada


Populaire bestemmingen

Canada
Noord en Midden Amerika
Columbus Travel

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Canada

Canada kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Canada naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Canada. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(41)
Bekijk reviews >

1. Pak een tussenstop mee op de Icefields Parkway

De Beauty Creek Canyon bevindt zich langs de Icefields Parkway riching Jasper NP, maar daarmee ben je nog niet bij een van de mooiste watervallen van het gebied. 

2. Zoek de geheime grot in Banff National Park

In het Banff NP vind je langs een van de populairste wandelingen een geheime grot. Nietsvermoedend lopen andere bezoekers boven je hoofd.

3. Kano door de Rocky Mountains

Een van de mooiste perspectieven op de Rocky Mountains krijg je vanaf het water.

Columbus Travelguides

Jouw digitale reisgids per bestemming

Columbus Travelguides

€ 1.95

Columbus Travelguides

Bestel

Reisinspiratie

Van onze community

Goodbye
Goodbye
British Columbia
Deerik
Goodbye
Goodbye
British Columbia
Deerik
Kanoën in Canada
Kanoën in Canada
Canada
Jelte.Eekhof

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Canada van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Canada dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

 • Munteenheid: canadese dollar (CAD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  6 januari – Drie Koningen
  Viering van de dag dat drie wijzen (later Koningen) een bezoek brachten aan het kind Jezus, met behulp van een wonderlijke ster die hen daarnaartoe had geleid.

  April – Goede vrijdag
  Herdenking van de dood van Jezus.

  April – Pasen

  1  juli – Canada Day
  Herdenkng dat de grondwet op 1 juli werd aangenomen en de viering van de onafhankelijkheid van Canada.  wa

  Mei – Victoria Day
  Nationale feestdag vergelijkbaar met Koningsdag in Nederland. Het is de viering van de verjaardag van koningin Victoria (1837-1901). Daarnaast wordt het begin van de zomer gevierd. De feestdag valt op de maandag voor 25 mei.

  14 mei – Hemelvaart
  De herdenking van Jezus die is opgevaren naar God in de hemel.


  Tijdens Pinksteren wordt op de vijftigste dag na Pasen, herdacht dat de Heilige Geest neerdaalde over de apostelen.

  5 september – Labour Day
  Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

  10 oktober – Thanksgiving
  Feestdag waarbij men dankbaar is voor de oogst en voor alle andere goede dingen.

  11 november – Herdenkingsdag
  Herdenking van de oorlogsslachtoffers die  in of na de Eerste Wereldoorlog zijn gevallen.

  Calgery stampede
  Elk jaar begin juli wordt er een rodeofestiva gehouden in Calgary. Dit is dit het grootste jaarlijkse festival dat plaatsvindt in Canada.

 • Canada – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Canada, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Canada gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type AStekker type B
 • Tijdsverschil: 4,5 uur tot 9 uur vroeger
  De hoofdstad van Canada is Ottawa.
  Het oppervlak van Canada is 15x Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Engels en Frans.