Valencia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Valencia: stad der kunsten

Valencia,
Spanje


Via een fietstocht door de Jardin del Turia, de droge rivierbedding van Valencia, zijn we richting stad der kunsten gefietst. Onderweg kom je prachtige bruggen tegen uit verschillende tijdsperken en architectuurstijlen.
Wanneer je alsmaar de drooggelegde rivierbedding volgt, arriveer je bij het grootste culturele en recreatieve complex van Europa. De verrassende gebouwen zijn ontworpen door de architecten Santiago Calatrava en Félix Candela. Het hele complex staat in het teken van kunst, wetenschap en natuur.

Calatrava wordt gekenmerkt door het gebruik van witte bouwmaterialen, het gebruik van veel water in zijn projecten en het gebruik van trencadís (versiering van mozaïeksteentjes in één en dezelfde kleur). Kenmerkend voor het werk van Calatrava is ook dat hij zijn inspiratie vaak haalt uit het menselijke lichaam en organische vormen.

Achterin op de foto zie je witte bogen. Hier kun je ook doorheen fietsen. Je fietst dan door een botanische tuin. Vanuit hier heb je weer heel ander uitzicht op het complex.