Mallorca

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mallorca's verborgen waterval: Es Salt Des Freu

Mallorca,
Spanje


Ben je toe aan wat rust tussen all toeristen en vooral alle racefietsers in de Serra de Tramuntana (gebergte aan de noordkust van Mallorca)?

Deze waterval is best lastig te vinden en staat nergens aangegeven. Ik ben er met de auto heengegaan maar heb ergens langs de weg in de berm geparkeerd. Ongeveer 2 kilometer voordat je bij Orient bent (als je vanaf Bunyola rijdt) is er een pad de vallei in. Heel contra-intuitief want de weg gaat langs een berg helling dus ik dacht dat de waterval wel een stukje omhoog zou liggen. Maar niet dus, ongeveer een half uur lopen over een landweggetje, over een paar hekken omdat je wel door prive terrein gaat, kom je uit aan het einde van de vallei waar deze omlaag gaat in de volgende vallei. Toegang is gratis, in elk geval niemand in de ontmoet

Hier wordt je goed beloond door twee prachtige watervallen, beide van zeker 30 meter. Lastig te vinden maar zeker de moeite waard, heerlijk in de schaduw en het water is lekker verkoelend, het mooiste is dat hier bijna niemand komt! Mijn vriendin en ik hadden het rijk alleen! Het water is heel helder en er zijn diverse poelen die heel diep zijn waar je best (ondanks het frisse water) lekker in kan zwemmen!

Let wel: in de zomer is er een kans dat de waterval niet stroomt i.v.m. droogte desondanks is dit nog steeds een prachtig stukje natuur!