Madrid

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lichtspel

Madrid,
Spanje


De Cathedral Nuestra Señora de la Almudena (een hele mondvol!) is één van de mooiste die ik al gezien heb, met zijn prachtige plafondbewerkingen. Het is een "jonge" kathedraal, hij was pas klaar in 1933, meer dan 350 jaar nadat de eerste steen was gelegd..
Het kostbaarste in deze kerk is een 16de eeuws beeld van de Virgen de la Almudena, de patroonheilige van Madrid, deze wordt in de crypte bewaard.
Geldgebrek en rivaliteit tussen kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders liggen oa aan de basis van deze lange bouwtijd. Vandaar ook het curieuze uiterlijk van de kathedraal : een mengelmoes van neogotische, neoromaanse en neoklassieke stijl, dle elk een periode vertegenwoordigen waarin aan de kerk is gewerkt. De kathedraal is pas in 1993 met veel pracht en praal ingewijd, maar is bij de gelovige Madrilenen minder populair dan de Basilica de San Isidro in de Calle Toledo.
De kathedraal ligt vlak naast het Palacio Real aan de Calle Bailén en is geopend tussen 9 en 21u, maar wel gesloten tijdens de misvieringen.