Tenerife

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De Weg naar Masca

Tenerife,
Spanje


De weg naar Masca is een mooi voorgerecht, wanneer je het piratendorp zélf als het hoofdgerecht beschouwt. Masca wordt ook wel eens het Machu Picchu van Europa beschouwd, en hoewel de plek wel wat minder indrukwekkend is, is de vergelijking goed te begrijpen. Verscholen in de bergen van Tenerife was Masca vroeger een ideale huisvestingsplek voor piraten. Dit komt voornamelijk omdat het dorp zicht heeft op de oceaan, maar vanaf de oceaan het dorp niet te zien is. Wanneer een schip voor de nacht aan de kust aanlegde, slopen de piraten van Masca door een kloof naar beneden om zo onopvallend het schip te kunnen plunderen.

De autoweg TF-436 naar Masca leidt je langs prachtige berglandschappen, terwijl je de ene na de andere haarspeldbocht dient te trotseren. Een deel van de route reden we in de wolken en regende het zelfs een beetje. Dat gaf de route een mystieke aanblik. Aangekomen in Masca was de lucht echter blauw en scheen de zon fel op onze huid.

Als je het dorp weer verlaat, kun je de TF-436 aan de andere kant van het dorp vervolgen, zodat je weer nieuwe uitzichten en bochten hebt dan op de heenweg. Zo wordt de terugrit een mooi toetje na dit indrukwekkende bezoek!