Tenerife

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wandeling nr 1 in El Teide NP

Tenerife,
Spanje


Met stip nr 1 voor mij in Tenerife is El Teide NP. Wat een fantastisch en fascinerend landschap! Als je van wandelen houdt kom je hier helemaal aan je trekken.
Er zijn 37 uitgestippelde wandelingen. Je kan deze individueel lopen of ze combineren.

Plattegrondje met wandelingen is te verkrijgen bij het informatie centrum El Portillo aan de noordkant van het park.

Vanaf dit zelfde informatiecentrum start wandeling nr 1 naar La Fortaleza en terug. Een prima start om het NP te ontdekken.

Dit was voor ons echter niet de eerste maar tweede wandeling. We hadden dit wel als eerste wandeling gepland maar op de eerste dag dat wij de wandeling wilden doen (een woensdag) kon je in dit deel van het park niet wandelen. Dit vanwege de instandhouding van de mufflons. Iets wat wij niet snapten want tijdens alle wandeling die wij gedaan hebben zijn wij geen enkele mufflon tegengekomen.

Het is een gemakkelijke wandeling door het 'woestijnachtige' landschap met constant uitzicht op de Teide. Dit keer met een besneeuwde top! Het had de dag ervoor flink gestormd! Het doel van de wandeling is La Fortaleza een markante rood gekleurde rots, een overblijfsel van de oude kraterwand (Cañadas).

Je kan de rots beklimmen ga dan voor La Fortaleza naar rechts en niet zo als wij er langs en dan aan de achterkant omhoog. Geen aanrader!!!
Dus onthoudt VOOR La Fortaleza naar rechts voor een gemakkelijke beklimming.

Bovenop la Fortaleza heb je een fantastisch weids uitzicht!!

Als je toch nieuwsgierig bent naar de minder gemakkelijke route naar boven lees dan mijn blog met de titel 'Kopje Koffie?'