Tenerife

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tenerife wandeling: Barranco de Infierno

Tenerife,
Spanje


De ravijn van de hel...
Dat zou kunnen gezien het dodelijke ongeluk van afgelopen winter.
Om die reden is een van Tenerife's populairste wandelingen officieel afgesloten (d.d. augustus 2011).
Er wordt echter nog volop gebruik van gemaakt door even langs het hek over de rotsen te klimmen.
De verwachting is dat de route snel weer wordt vrijgegeven.

Daarna volgt een makkelijke en afwisselende wandeling in een steeds smaller wordende kloof die eindigt bij een verborgen waterval. Het eerste gedeelte loop je over goed aangelegde paden door een breed dal vol met typisch Canarische flora. Tweemaal kruis je een waterkanaal waar je verkoeling kunt vinden en je fles kunt vullen. Daarna wordt de kloof snel smaller en rijsen de bergwanden ruim honderd meter boven je. De zon komt hier amper met een vochtig en weelderig groen (soms bijna moerassig) gedeelte tot gevolg. Via grote stenen of een smal bruggetje kruis je de beek een aantal keer die zachtruisend onder de vegatatie vandaan komt. In natuurlijke vijvers stikt het van de kikkers en vliegen de libellen in het rond. Soms is bijna een kapmes nodig om door de struiken heen te komen.
Bij een 80 meter hoge 'natte muur' lijk je het eindpunt bereikt te hebben.
De waterval houdt zicht echter verborgen achter een smalle corridor iets verderop.
Volledig omsloten door de hoge rotsen komt in de zomer slecht een straaltje naar beneden maar brengt de winter en vooral het voorjaar een echte waterval die in etappes de 80mtr overbrugt. Een idylische plek, perfect voor een picknick of een stiekeme duik in het 2 meter diepe glashelder meertje onder de waterval (ssst mag eigenlijk niet).

De wandeling door de Barranco de Infierno duurt ongeveer 2,5 a 3 uur heen en terug en is voor iedereen te doen. Een leuke avontuurlijke tocht voor kinderen zeker naarmate je dieper de kloof in gaat.
De wandeling start achter het restaurant Otelo in Adeje. Vanuit het centrum van Adeje staan bordjes aangegeven bovendien is het hooggelegen restaurant dan al te zien.

LET OP! Bij sterke wind en regen deze wandeling niet doen. De kans op steenslag wordt dan erg groot. Dit is ook de oorzaak van het ongeval geweest.
Note: Uit natuurbescherming wil men het aantal bezoekers aan de kloof nog wel eens limiiteren. Vroeg starten is daarom aan te raden.

Voor een indruk zie [url="http://royaltenerife.nl/bezienswaardigheden/barranco-del-infierno" target="_blank"]Barranco de Infierno. [/url]