Gran Canaria image

Gran Canaria


Reisgids

Gran Canaria
Spanje
Addmissions

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

Van de Canarische Eilanden is Gran Canaria een van de populairste voor een zon-, zee-, strandvakantie. Bekende plaatsen aan de kust zijn Maspalomas, San Agustin, Playa del Inglés en Meloneras. Wanneer je iets meer naar de binnenlanden gaat kom je terecht in groene valleien en schilderachtige bergdorpjes. Vanaf de Roque Nublo, één van de hoogste punten van Gran Canaria, kijk je kilometers ver weg over het eiland en de Atlantische Oceaan.

Wat zegt de community

(4)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Samen de wereld ontdekken on top of the world
Samen de wereld ontdekken on top of the world
Gran Canaria
ChristaThieme
Amagro
Amagro
Gran Canaria
Enroute2
Struinen door de duinen van het natuurreservaat bij Maspalomas
Struinen door de duinen van het natuurreservaat bij Maspalomas
Gran Canaria
Sanderyoho

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

 • Stekker type CStekker type F
 • Reizen naar Gran Canaria

  Onder andere EasyJet, Transavia en TUI fly bieden directe vluchten aan van Amsterdam naar Las Palmas op Gran Canaria. Transavia vliegt ook vanuit Eindhoven en TUI fly vanuit Rotterdam.

  Reizen binnen Gran Canaria

  De beste en snelste manier om je over het eiland te verplaatsen is per huurauto. Het busnetwerk op Gran Canaria is echter verrassend uitgebreid en goedkoop. Met één of twee keer overstappen kun je bijna overal komen. Stippel je route uit op guaguasglobal.com