Baixo Alentejo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Roestige klopper Aljezur

Baixo Alentejo,
Portugal


De terugreis van de Algarve naar Lissabon brengt ons in Aljezur.
Na de mooie stops aan de kust even hier koffie drinken, maar in de folder in het café ontdekken dat er best veel te zien en te doen is. Dus maken we een wandeling. Een detail op een van de deuren is deze roestige klopper.

Aljezur ligt op een heuvel. En heeft pittoreske straatjes om te beklimmen. Er is hier een ruïne van een fort uit de 17e eeuw. De oudste kern van Aljezur stamt uit de 10e eeuw, toen de Moren zich gingen vestigen op deze plek.

De plaats wordt doorkruist door een rivier en heeft witte huizen en in de smalle straatjes loop je over kinderkopjes. Verder zijn de stranden Praia da Arrifana, Praia de Monte Clérigo en Praia do Amadoaan aan de kust van Aljezur prachtig en onder surfers erg populair.

Wie er actief op uit wil, heeft bij Aljezur een mooi natuurgebied tot zijn beschikking. De ligging in het Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vincente biedt ook mogelijkheden te wandelen of te fietsen.

Ook kunstliefhebbers komen hier aan hun trekken. José Cercas Museum of bekijk moderne kunst in de Aljezur Municipal Gallery. Of ga terug tot ver in de oudheid in het Aljezur Municipal Museum waar archeologische vondsten uit de omgeving worden geëxposeerd.

Dus maak hier minstens een koffiestop en trek extra tijd uit.