Azoren

Reisgids

Reistips

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Koningszicht

Azoren,
Portugal


São Miguel wordt het drukst bezocht van alle negen eilanden van de Azoren.
Een bezoek aan de Caldeira das Sete Cidades is dan ook een must. Het is een indrukwekkende krater met twee prachtige meren ontstaan door vulkanische activiteiten.

Op de foto zie je het Lagoa Azul (blauw) en het Lagoa Verde (groen). De kleuren zijn ontstaan door mineralen in de grond maar ook door de bijzondere lichtinval.

Deze foto is genomen bij het spectaculair uitzicht bij Vista do Rei (Koningszicht) . Dit is één uitzichtpunt, waar de meeste mensen blijven hangen. Maar wanneer je de moeite neemt om een rondrit te maken rondom de twee meren, zie je de meren steeds op een totaal andere wijze.

Er is een route waarbij je dicht bij de kraterrand loopt op overwegend goed begaanbare zandwegen en voetpaden. Tijdens deze wandeling geniet je van spectaculaire uitzichten over beide meren.
De bewegwijzering is prima. Het is een wandeling van ongeveer 21 kilometer en een zware beproeving. Je kunt ook starten vanuit het dorp met de gelijknamige naam Sete Cidades wat je aan de links ziet liggen. Het rondje is een stuk korter.

Wij hebben gekozen om een rondje te maken met de auto. Ontelbaar keer zijn we uitgestapt en stukjes gewandeld. Het zicht op de meren verandert voortdurend en ze liggen in een machtig decor met de steil omhoog rijzende beboste kraterwanden.