Trondheim en de Lofoten image

Trondheim en de Lofoten


Beste reistijd

Trondheim en de Lofoten
Noorwegen
Rpostma

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Trondheim en de Lofoten

Het weer in Trondheim en de Lofoten

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Trondheim en de Lofoten te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Trondheim en de Lofoten? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Trondheim en de Lofoten

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 
De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Noorwegen:

Het binnenland van Noorwegen is echter wel zeer koud en besneeuwd in de winter en leent zich uitstekend voor wintersporters. In het noorden is een extreem koud klimaat op de toendra’s, temperaturen dalen tot ver onder het nulpunt, met een  zon die niet op komt! Beste reistijd voor sneeuwactiviteiten is eind februari t/m maart. Daartegenover staat dat ’s zomers de zon niet onder gaat. Daarom kan er van juni t/m augustus ook goed naar Trondheim en de Lofoten worden gereisd.