Sicilië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Glen Hansard speelt op straat in Noto, Sicilie - 2020

Sicilië,
Italië


Even vooraf, in het dagelijkse leven heb ik naast mijn baan, samen met mijn vrouw, een fotografiebedrijfje dat gespecialiseerd is in concert- en festivalfotografie. We zijn beide enorme muziekliefhebbers, van punk tot jazz. Ons bedrijf lag dan ook helemaal stil door Covid 19 maatregelen.
Maar dan gebeurt er ineens iets 'magisch'... In september 2020 maakten we een rondreis door Sicilie. Een vreemde trip, vooral door alle Covid 19 maatregelen. Weinig toeristen en zelfs op de meeste toeristische trekpleisters was het heerlijk rustig, dus ook in de straten van het prachtig barokke stadje Noto. Normaal is er geen doorkomen aan.
Tijdens wandeling hoorden we vlak bij de beroemde kathedraal, van Noto, een zeer bekende stem. Mijn vrouw en ik keken elkaar aan en we schudden beide lachend 'NEE, dat kan niet!'. Maar hoe dichter we bij kwamen, hoe meer we begonnen te twijfelen. Toen we om de hoek liepen stonden we echter ineens oog in oog met Glen Hansard! Glen is de zanger van de Frames, heeft een indrukwekkende solo-cariere als singer-songwriter en is ook als acteur bekend. Zijn bekenste film is Once met de hit Falling Slowly. Normaal staat hij op grote festivals en zalen (PinkPop), maar hier zat hij gewoon op straat, waanzinnig mooie liedjes te spelen.
Er was op dat moment maar een andere persoon zich bewust hoe uniek het was en in de traditie van mobiele telefoons bij concerten had hij zijn ultra grote tablet in de aanslag om dit mini-concertje op te nemen. Kort na dit nummer nam Glen even pauze en was ook niet te beroerd om even met deze 2 vreemde fans uit Nederland te praten. Hij was in Noto, vanwege een film die hij ging opnemen met o.a. Peter Dinklage (Game of Thrones). Ooit begonnen als straatmuzikant en had even pauze, dus de straat opgelopen om wat liedjes te spelen. Terug naar de roots. En voor mij een van meest intieme concertfoto's ooit. Kippevel!
Voor de liefhebbers, ik heb ook nog, met toestemming een video op YouTube gezet. Zodat zijn film collega's konden zien hoe hij zijn lunchpauzes verbracht ;-)
https://youtu.be/Vs3dYnfdYsQ