Abruzzo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Schaapjes op de hoogvlakte

Abruzzo,
Italië


De Campo Imperatore, een hoogvlakte in Abruzzo, ligt in het Nationaal park Gran Sasso e Monti della Laga. De vlakte heeft een lengte van ruim 15 kilometer en een breedte van 5 kilometer. De gemiddelde hoogte is ongeveer 2000 meter. Met enige fantasie zie je hier enorme 'Lord of the Rings'- legers over de vlakte heen trekken.
De Campo Imperatore is te bereiken per kabelbaan, vertrekkend vanuit Fonte Cerreto (1150 m) en de tocht omhoog duurt ongeveer zeven minuten. Dit wilden we eerst doen, maar besloten de tocht toch per auto af te leggen. Met de auto is de hoogvlakte vanuit dezelfde plaats te bereiken via een 30 kilometer lange panoramische weg. Wauw!! Samenvatting van veel wauw-momenten! Zeker doen!
Nabij het bergstation van de kabelbaan, tevens een ho(s)tel en zeker de moeite om te vertoeven, zijn een astronomisch observatorium en een botanische tuin te vinden. Hier zagen we ook heel wat wandelaars hun tocht aanvatten. Het is ook een van de oudste skigebieden van Italië: reeds in de jaren '20 werd hier geskied.
Op de foto hielden we halt aan een enorme truck. Het ene schaap na het andere sprong uit de laadbak en dat het kuddedieren zijn, bewezen ze zeer snel. Elk nieuw groepje springers voegde zich in geen tijd bij de eerder uitgelaten kudde. Mooi om te zien! Op een bepaald moment stonden we tussen de kudde en werden we gadegeslagen door honderden krullenkopjes. De herder en zijn hond hadden de handen en poten vol!